Obavijesti

Sport

Komentari 293

Policija spremna na sve: Zbog vrijeđanja moguć prekid tekme

Policija spremna na sve: Zbog  vrijeđanja moguć prekid tekme
1

Utakmicu Hrvatske i Srbije na Maksimiru osiguravat će manje policajaca nego je to bio slučaj na utakmici s Engleskom 2006. Tad je na Maksimiru bilo 1500 policajaca

VIDEO

Na osiguranju utakmice 22. ožujka između Hrvatske i Srbije na Maksimiru bit će angažirano najmanje 1000 policajaca iz PU zagrebačke i ostalih policijskih uprava. Iako nisu željeli otkriti točan broj policajaca koje će angažirati, na konferenciji za novinare u srijedu u Ravnateljstvu policije kazali su kako će to ipak biti manje nego za utakmicu Hrvatske i Engleske iz 2006. godine koju je osiguravalo oko 1500 policajaca.

- Izbornik hrvatske reprezentacije rekao je da nogometaši spremno dočekuju Srbiju pa tako i mi možemo reći da hrvatska policija spremno dočekuje utakmicu. Pripreme za utakmicu traju zadnja tri mjeseca. Trošak osiguravanja bit će oko 700.000 kuna i to uglavnom zbog toga što pripadnici interventne policije dolaze i iz drugih uprava - kazao je načelnik Uprave policije u Ravnateljstvu Krunoslav Borovec. 

U Zagreb stižu i četvorica policajaca iz Srbije specijaliziranih za rad s navijačima, a posebno policijsko osiguranje imat će i delegacija iz Srbije koja broji 200-njak ljudi. Iako ne očekuju organizirani dolazak navijača iz Srbije, priznaju da je moguće da će pojedinci doći na utakmicu u Zagreb.

- Prva kontrola bit će na graničnim prijelazima. Ako uočimo skupinu navijača koja planira doći u Zagreb, nećemo ih propustiti - kažu u Ravnateljstvu. 

Otkrili su i da 102 navijača u Hrvatskoj imaju zabranu dolaska za utakmicu te će provjeravati drže li se toga. Što se tiče nezakonito preprodaje ulaznica, slučaj je istraživala krim policija. Za 100-njak ulaznica su utvrdili da su kupljene od preprodavača te su poništene, a ukoliko se netko s njima pojavi na ulazu na maksimirski stadion, privest će ga u postaju. HNS je poništio i 50-ak ulaznica koje su kupili navijači za koje je policija utvrdila da bi mogli raditi probleme.

- Priželjkujemo fer navijanje i dobru atmosferu, no ukoliko bude incidenata spremno ćemo reagirati - dodao je Borovec. 

Kazao je da će policija iskoristiti sva raspoživa tehnička sredstva, odnosno fotografirat će i snimati sve prekršitelje, kako na stadionu tako i na mjestima na kojima je organizirano praćenje utakmice. Policija je kao prioritete prepoznala dva rizika. Žele pod svaku cijenu spriječiti sukobe različitih navijačkih skupina koje dolaze u Zagreb iz svih dijelova Hrvatske te izljeve mržnje zbog nacionalne pripadnosti. 

Na stadionu bez alkohola, pirotehnike, kišobrana...

Na pitanje što će učiniti policija ukoliko krene masovno skandiranje "Ubi, ubi Srbina" Borovec je kazao da je obveza organizatora da upozori gledatelje, ukoliko je potrebno i prekine utakmicu.

- U tom slučaju napravit ćemo procjenu treba li policija intervenirati te koje to rizike može donijeti. U svakom slučaju mi ne moramo inetervenirati odmah, već možemo kasnije iskoristiti snimljeni materijal - objasnio je.

Načelnik PU zagrebačke Goran Burušić rekao je da se ulazi za gledatelje otvaraju već od 15 sati te apelira na građane da, zbog kontrola, dođu što ranije.

- Biti će ograničen broj parkirališnih mjesta pa apeliramo na građane da koriste javni prijevoz. Autobuse iz drugih gradova usmjerit ćemo na parkiralište kod Av. Gojka Šuška, a oko stadiona i fan zona bit će posebna regulacija prometa. Pirotehnika, alkohol, neprimjereni transparenti, staklene boce, kišobrani i slično neće se moći unijeti na stadion - dodao je Burušić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 293
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"