Obavijesti

Sport

Komentari 110

Raznijeli rekvizit koji je netko slučajno ostavio nakon vježbe

Raznijeli rekvizit koji je netko slučajno ostavio nakon vježbe
18

Policija je ispraznila Old Trafford, a pirotehničari su izazvali kontroliranu eksploziju. Potvrđeno je da se radilo o rekvizitu ostavljenom nakon protuterorističke vježbe

VIDEO

Manchester United i Bournemouth trebali su igrati posljednje kolo engleskog prvenstva na Old Traffordu od 16 sati, ali utakmica je odgođena nakon što je policija na stadionu pronašla sumnjivi paket koji je nalikovao na bombu. 

- S obzirom na terorističke prijetnje, nismo htjeli ništa riskirati - objavila je policija.

Pirotehničari raznijeli paket

Nakon što su navijači napustili stadion, policiji su u pomoć pristigli vojnici i pirotehničari, koji su pretražili cijeli stadion. 

Oko 17.40 sati pirotehničari su izazvali kontroliranu eksploziju na stadionu kako bi uništili sumnjivi paket, objavila je policija na službenom kanalu na Twitteru.

Policija je ubrzo potvrdila kako je izvela kontroliranu eksploziju sumnjivog paketa, a nešto kasnije nakon analize uređaja objavila je da nije bio u mogućnosti eksplodirati.

Neki navijači Uniteda, unatoč mogućoj tragediji, pronašli su crni humor u svemu ovome pa kažu kako je ovo najzanimljivije što se dogodilo u Unitedu u prvom poluvremenu tijekom cijele sezone.


Policija potvrdila: Netko je ostavio rekvizit nakon vježbe

Daily Mail doznaje kako je paniku u Manchesteru uzrokovala naprava slična bombi. 

Zapravo, poanta je da bude što sličnija bombi jer se radi rekvizitu korištenom u protuterorističkoj vježbi danima prije utakmice protiv Bournemoutha.

Napravu je pronašao zaštitar na stadionu te je podigao uzbunu. Policija je kasnije potvrdila kako se radi o nečemu "vrlo sličnom eksplozivnoj napravi, ali bez mogućnosti detonacije". Sad su stvari dosta jasnije...

Vijest je uskoro potvrdio i BBC koji prenosi izjavu pomoćnika mančesterske policije.

- Saznali smo da se radi o rekvizitu koji je ostavila privatna kompanija nakon vježbe koja je uključivala pse koji traže eksploziv. Nije se radilo o bombi, već o napravi napravljenoj da izgleda kao bomba. Mislim da je evakuacija bila naša ispravna odluka. Sigurnost nam je na prvom mjestu i nismo htjeli riskirati - rekao je John O'Hare.

A evo kako je Twitter reagirao na farsu oko "lažne bombe".

Kronologija

15:30 Napustite tribine - organizator utakmice obavijestio je navijače da napuste dvije tribine na Old Traffordu. Policija je izašla na teren s psima, a navijači su ispraznili tribine "The Stretford End" i "Alex Ferguson Stand". 

15:55 Odgođena utakmica - nedugo nakon toga, objavljeno je kako je utakmica Uniteda i Bournemoutha odgođena i počela je evakuacija tisuće navijača s Old Trafforda. U to vrijeme igrači obje momčadi bili su u svlačionicama.

- Policija nam je savjetovala da odgodimo utakmicu. Pronađen je sumnjivi paket na sjeverozapadnom dijelu stadiona - objavio je Manchester United na službenoj stranici.

16:30 Policiji u pomoć stiže vojska - Istražujemo sumnjivi paket. Sigurnost ljudi nam je na prvom mjestu pa smo odlučili evakuirati tribine i odgoditi utakmicu. Čekamo vojsku i pirotehničare da ustvrdimo s čim imamo posla jer ne želimo olako odlučivati kad su ovakve stvari u pitanju, rekao je policijski dužnosnik John O'Hare.

16:50 Pirotehničari pretražuju stadion - pirotehničari s psima pretražuju cijeli stadion. Pronašli su sumnjivi paket, engleski mediji navode kako se radi o mobitelu žicama povezanom s cijevima u jednom od zahoda.

17:35 Raznijet ćemo paket - pirotehničari su odlučili izvršiti kontroliranu eksploziju.

17:38 Vatrogasci - troja vatrogasna kola stižu pred stadion.

17:40 Eksplozija na Old Traffordu - pirotehničari su raznijeli sumnjivi paket.

19:45 Paket nije bio u funkciji - policija je objavila da sumnjivi paket nije mogao sam eksplodirati, ali i kako je bio vrlo sličan eksplozivnoj napravi.

23:00 "Bomba" je bila rekvizit - engleski mediji pišu o farsi koju je uzrokovao pametnjaković koji je ostavio rekvizit lažne bombe korišten u vježbi danima prije utakmice s Bournemouthom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 110
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome