Obavijesti

Sport

Komentari 52

Cirkus u Brazilu: Priveli igrače Argentine na početku utakmice!

Cirkus u Brazilu: Priveli igrače Argentine na početku utakmice!

Nakon samo sedam minuta od početka kvalifikacijske utakmice između Brazila i Argentine, zdravstveni djelatnici ušli su na teren te su iz igre izbacili trojicu igrača

VIDEO

Uoči derbija Brazila i Argentine u kvalifikacijskoj utakmici za Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru, igrači Premier lige optuženi su za davanje lažnih informacija zdravstvenim ustanovama nakon što su doletjeli iz Caracasa. 

Brazilska policija prekinula je kvalifikacijsku utakmicu za Svjetsko prvenstvo u šestoj minuti i uhitila Emiliana Martineza, Cristiana Romera i Giovanija Lo Celsa. 

 

Igračima je prvotno dano dopuštenje da otputuju na Arenu Corinthians i sudjeluju u utakmici nakon čega su ih ipak priveli. 

Nakon što je prijavljeno da su četiri argentinska igrača ušla u Brazil, otkriveno je da su dali lažne informacije brazilskom Zavodu za javno zdravstvo (Anvisa), a na sastanku s predstavnicima vlasti  revizijom putovnica četvorice uključenih igrača potvrđeno je kako su prekršili pravila o ulasku putnika na brazilsko tlo. 

Lionel Messi na društvenim je mrežama objavio status povodom dramatične situacije koja se dogodila na terenu te je napisao: 

"Tri dana smo u Brazilu. Što ste čekali do sada?!", poručio je brazilskim zdravstvenim vlastima.

Igrači su izjavili kako nisu boravili niti u jednoj od četiri zabranjene zemlje (Sjeverna Irska, UK, Indija i JAR) u posljednjih 14 dana. Stigli su u Brazil letom iz Caracasa koji je sletio u Sao Paulo. Tada su neslužbeno izvješća došla do institucija o navodno lažnim izjavama putnika. 

- Smatramo ovu situaciju ozbiljnim zdravstvenim rizikom te smo stoga dali upute lokalnim zdravstvenim institucijama da provedu karantene nad igračima kojima je ujedno i zabranjeno sudjelovanje u bilo kakvim aktivnostima te neće moći ostati na teritoriju Brazila - piše u priopćenju.

Argentinski kvartet je među nekolicinom igrača iz Premier lige koji su uspjeli stići u Južnu Ameriku dok je Brazil izgubio čak devet igrača kao rezultat odluke Premier lige da ne dopusti igračima putovanje u zemlje koje se nalaze na crvenoj listi Ujedinjenog Kraljevstva. 

World Cup - South American Qualifiers - Brazil v Argentina

Martinez i Lo Celso bili su u početnom sastavu u pobjedi nad Venezuelom u Caracasu prošlog četvrtka (3-1). Buendia je izostavljen na dan utakmice, a Romero bi se trebao vratiti u nedjelju nakon što je odradio suspenziju od jedne utakmice.

Conmebol je u subotu ustanovio kako je njihovo prisustvo dozvoljeno jer su bili u izolaciju zajedno s reprezentacijom. 

- Naši turniri igraju se unutar sanitarnih balona što reprezentacijama omogućava da izbjegnu karantenu od 72 sata. Kvalifikacije za SP igraju se po istom modelu. Rekli smo brazilskim vlastima i Nogometnom savezu Brazila da moraju osigurati da se utakmice igraju - rekao je glavni tajnik. 

Policija je viđena kod hotela u Sao Paulu gdje boravi argentinska reprezentacija. Pregovori su se vodili stravičnom brzinom, svega dva sata prije početka utakmice. Na koncu je postignut dogovor nakon kojeg su četvorica igrača ušla u momčadski autobus i krenula prema stadionu. 

World Cup - South American Qualifiers - Brazil v Argentina

- U pitanju su četvorica igrača. Njihovom dolaskom na naš državni teritorij iz dokumenata nije bilo vidljivo da su prošli kroz ni jednu od tri zabranjene zemlje, ali tada se ispostavilo da su prošli kroz Ujedinjeno Kraljevstvo. Naloženo je da se igrači stave u izolaciju te će pričekati deportaciju međutim do toga nije došlo. Igrači su ušli na teren pri čemu je utvrđen niz nepravilnosti - zaključio je šef Anivse.

Aston Villa na svoju je ruku i protivno odluci Premiershipa pustila nogometaše Emiliana Martíneza i Emiliana Buendíju na okupljanje argentinske nogometne reprezentacije, a po povratku su trebali doći na Poljud kako bi izbjegli desetodnevnu izolaciju. 

- Žao mi je zbog ovoga. Neovisno o tome jesu li prekršili mjere ili ne, to nije bilo vrijeme za ovakvu intervenciju. Ljudi su trebali uživati u utakmici, u najboljim svjetskim nogometašima. Nitko nam ni u jednom trenutku nije rekao da oni ne smiju igrati. I mi i Brazilci htjeli smo igrati - kazao je argentinski izbornik Lionel Scaloni.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom