Obavijesti

Sport

Komentari 106

Poljaci odbili kleknuti i pokazali 'respect': To nas zadnje brine...

Poljaci odbili kleknuti i pokazali 'respect': To nas zadnje brine...
2

Nakon što su češki reprezentativci odbili kleknuti prije početka kvalifikacijske utakmice protiv Walesa, njihov primjer slijedili su i Poljaci koji su odabrali drugačiji način za iskazivanje podrške

VIDEO

Prije početka kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo 2022. protiv Engleske, poljski nogometaši prstom su ukazali na Uefin znak na dresu, te su odbili kleknuti nakon što je njihov predsjednik nogometnog saveza Zbigniew Boniek rekao da 'ih to ne zanima'. 

POGLEDAJTE VIDEO: Modrić nakon obaranja rekorda

Pokretanje videa...

Modrić nakon obaranja rekorda 20:25:40

Nogometaši diljem svijeta imaju praksu prije utakmice kleknuti u znak podrške borbi protiv rasne diskriminacije, a sve je počelo s pokretom 'Black Lives Matter'. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Utakmica se igrala na Wembleyju gdje su engleski nogometaši prije samog početka utakmice kleknuli, a gostujuća momčad odlučila je ostati stajati upirući prstom na Uefinu značku 'Respect' koja se nalazi na dresovima. 

Reakcija poljskih nogometaša dolazi samo dan nakon što se nogometna reprezentacija Češke, u Cardiffu uoči utakmice protiv Walesa, odlučila na isti potez. 

World Cup Qualifiers Europe - Group I - England v Poland

Početkom tjedna, Zbigniew Boniek izjavio je da ova odluka nije unaprijed dogovorena. 

- Ne znam hoćemo li kleknuti na utakmici protiv Engleske. Za sada nije bilo razgovora o tome. Puno toga je važnije, tako da je ovo zadnje što nas zanima  - rekao je Boniek za poljske medije.

Zbog nedavnog skandala koji je izazvao nogometaš Slavije Ondrej Kudela (34), češki nogometni savez odlučio je za utakmicu protiv Walesa zauzeti 'neutralan stav'. 

Nijemcima se ovo nije dogodilo 20 godina! 'Gorko razočaranje'
Nijemcima se ovo nije dogodilo 20 godina! 'Gorko razočaranje'

Naime, Rangersov igrač Glen Kamara optužio je Kudelu za rasističke uvrede na terenu zbog čega su Britanci pokrenuli istragu zajedno s Uefom, te su izdali nalog za njegovo privođenje ako dođe na teritorij njihove zemlje. 

Iz Slavije Praga sugerirali su mu da ne putuje u Cardiff, ali Kudela je ipak odigrao utakmicu koja je završila pobjedom Walesa 1-0. 

Prije kvalifikacijske utakmice protiv Walesa, češki nogometni savez napisao je priopćenje:

"Nakon događaja posljednjih dana, tjedana i mjeseci, uprava češke nogometne reprezentacije zajedno s Nogometnim savezom Češke želi zajednički objaviti da će nacionalna reprezentacija zauzeti neutralni apolitični stav prema određenim temama koje su odjeknule u svijetu sporta. To se odnosi na inicijativu 'Black Lives Matter'. U znak podrške protiv rasizma, diskriminacije, ksenofobije i antisemitizma, češka nogometna reprezentacija ukazat će na Uefin natpis 'Respect' koji se nalazi na lijevom rukavu dresova, te smatramo da bi svi trebali moći igrati nogomet bez obzira na dob, spol ili rasu", napisali su. 

Premier League - Crystal Palace v West Bromwich Albion

Engleska reprezentacija ovog je mjeseca kroz klečanje podržala inicijativu u sve tri kvalifikacijske utakmice isto kao i većina momčadi diljem Velike Britanije. 

Nogometaš Crystal Palacea Wilfried Zaha, prvi je nogometaš Premiershipa koji je odbio kleknuti prije početka utakmice u engleskom prvenstvu. 

- Nema ispravne ili pogrešne odluke, ali za mene osobno klečanje je postalo rutinski dio prije početka utakmica i postalo je nevažno klečimo li ili stojimo kad opet dobivamo uvrede - izjavio je Zaha. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 106
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...