Obavijesti

Sport

Komentari 15

Položili vijenac: Lijepa gesta Manchester Cityja u Münchenu

Položili vijenac: Lijepa gesta Manchester Cityja u Münchenu
1

Manchester City je po dolasku u München položio vijenac u znak sjećanja na ljude i igrače Manchester Uniteda koji su poginuli u zrakoplovnoj nesreći 1958. godine

VIDEO

Nogometni kluba Manchester City napravio je dirljivu gestu po svom dolasku u München, na susret 2. kola Lige prvaka, gdje su čelnici kluba položili vijenac na spomenik avionske nesreće u kojoj je život izgubilo 23 ljudi od čega osam nogometaša gradskog rivala Uniteda...

City, koji po prvi puta u svojoj povijesti sudjeluje u natjecanju Lige prvaka, je po dolasku u München položio vijenac u znak sjećanja na ljude i igrače Uniteda koji su poginuli u zrakoplovnoj nesreći 1958. godine. Taj događaj ostao je zapamćen kao najtužniji u britanskoj sportskoj povijesti, a ova gesta kluba s Etihada mogla bi popraviti ružne odnose između dva gradska rivala. Naime, iako je to tragična stvar koja se dogodila te 1958. godine, navijači Cityja nisu mogli odoljeti, a da ne smisle pogrdnu pjesmu u kojoj povezuju zrakoplovnu nesreći i pogodak Yaye Tourea u polufinalu FA kupa prošle sezone koji je "građane" odveo u finale, a kasnije i do osvajanja naslova.

"Tko je zabio loptu u minhensku mrežu? Yaya!", tako otprilike glasi pogrdna i u neku ruku bolesna pjesma navijača Cityja.

Prošlog su se tjedna na utakmici Liga kupa između Leedsa i Uniteda također čuli povici od strane navijača Leedsa koji su ismijavali zrakoplovnu nesreću. Ni navijači Uniteda nisu ostali dužni. Oni su Leeds podsjetili na dvoje njihovih poginulih navijača u Istanbulu 2000. godine. Nakon utakmice čak se spominjalo da bi se ljudima koji su izvikivali te uvrede zabranio doživotni dolazak na stadion. Menadžer Uniteda prijateljski je prihvatio lijepu gestu ljutitih gradskih rivala.

- Mislim da je to osvježenje. Cijenimo gestu Cityja kojem je također jedan bivši nogometaš poginuo u toj avionskoj nesreći (Frank Swift). To pokazuje da nije sve tako crno kako izgleda – rekao je menadžer Uniteda Sir Alex Ferguson.

Podsjetimo samo da se United te 1958. godine vraćao s gostovanja kod Crvene Zvezde kada se avion srušio pri pokušaju polijetanja na minhenskome aerodromu. Nekoliko mladih i talentiranih igrača, koje su nazivali "busbyjeve bebe", poginulo je toga dana što je šokiralo Englesku, ali i cijeli svijet.

Čak i više od pola stoljeća nakon te tragične nesreće još uvijek treba raditi na toleranciji navijača prema tom događaju. Nedavni video koji prikazuje 4-godišnjaka kako pjeva pjesmu znanu pod imenom "Müchen song" šokirao je javnost, te samo pokazuje da nema granica ljudskoj gluposti kada su u pitanju ozbiljne, a kamoli ovakve tragične stvari.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve