Obavijesti

Sport

Komentari 15

Poms: Mogli smo dobiti Šibenik dva, tri razlike. Lončar: Nije prvi put, ne znam što se događa...

Poms: Mogli smo dobiti Šibenik dva, tri razlike. Lončar: Nije prvi put, ne znam što se događa...

Novi trener Osijeka nakon remija sa Šibenikom otkrio je da se navijač koji je pretrpio srčani udar dobro osjeća, a njegov kolega Čanadi otkrio je što je presudilo: "Rekli smo si da tako ne možemo..."

VIDEO

Nenad Bjelica je u osam utakmica s Osijekom pobijedio Šibenik svih osam puta, zabio 21 i primio svega jedan gol. No njegov bivši pomoćnik i nasljednik na klupi Rene Poms kiksao je već u premijeri kao trener "bijelo-plavih". Momčad sa Šubićevca nakon 11 godina uspjela je otići neporažena iz Gradskog vrta, u subotu je bilo 1-1.

Pokretanje videa...

Osijek na pripremama 02:57

- Da, naravno da nismo zadovoljni, očekivali smo puno više. Mislim da smo imali puno prilika dobiti ovu utakmicu s dva, tri razlike. Ali ako ne zabiješ u nogometu, uvijek će se otvoriti i imati jednu priliku. I zabio je gol (igrač Šibenika, op.a.). Danas je bilo tako, baš nismo imali sreće - rekao je Poms nakon utakmice i dodao:

- Ne mogu ništa prigovoriti igračima. Zadnjih 20 minuta fizički smo pali, ali da smo zabili šanse, to bi bilo 3-1, 4-1 i svi bi bili sretni. Vidio sam puno pozitivnih stvari, pogotovo prvo poluvrijeme i nastavljamo raditi tim putem. Siguran sam da će u idućim utakmcama biti puno, puno bolje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sažetak utakmice možete pogledati OVDJE.

Osijek  i Šibenik susreli se u 8. kolu HNL-a

Laszlo Kleinheisler krasnim je golom u 38. minuti zapalio tribine, a Španjolac Burgui u prvom nastupu u HNL-u zabio je za konačnih 1-1 samo šest minuta nakon što je ušao u igru.

Uoči utakmice jednom navijaču na istoku je pozlilo, morala je intervenirati hitna i, srećom, sve je dobro završilo.

- Imamo informaciju da je jedan navijač imao srčani udar. Jako nam je žao zbog toga i nadamo se da se osjeća dobro. Sad imamo informaciju da je u bolnici i da je OK. Cijela momčad i klub žele mu dobro, da brzo ozdravi i da se vrati bodriti nas na stadion - zaključio je Poms.

Damir Čanadi kralj je remija sa Šibenikom u HNL-u, ima ih čak pet u osam utakmica i bod po pod odmiče se od dna ljestvice. Sad je na osam, tri više od posljednjeg dvojca Gorica - Rijeka.

- Prvih 20 minuta bili smo pod pritiskom, nismo našli rješenje. Duge lopte, oni su nas blokirali s pet igrača, nismo uvijek uzimali drugu loptu. Nismo bili dovoljno tehnički jaki, ali u poluvremenu smo okrenuli sustav na romb i tu bili malo stabilniji - kazao je trener Šibenika i nastavio:

- Rekli smo si da tako ne možemo, da moramo biti hrabriji i uzimati duele jedan na jedan. To smo u drugom poluvremenu puno, puno bolje odigrali. S Delom smo imali jednu, dvije velike prilike da završi, Salomon na loptu Delića... Tu moramo biti konzekventni, ali nakon 90 minuta je fer 1-1.

Osijek i Šibenik susreli se u 8. kolu HNL-a

Danijel Lončar odigrao je na poziciji stopera za Osječane svih 90 minuta i dobio žuti karton.

- Nažalost, zabili su gol za 1-1. Prvo poluvrijeme bilo je jako dobro, samo smo trebali šanse pretočiti u golove i ranije privesti utakmicu kraju. Ali kao i svaka momčad, kad uđeš u fazu utakmice da je 1-0, oni još misle da imaju šanse. To se danas i dogodilo, iz prvog, drugog udarca su zabili, ne znam ni sam kako - rekao je Lončar.

- Nije prvi put da nam se ovo događa u prvom poluvremenu. Ne znam što se događa s momčadi. Da je najbolje stanje, nije. Svjesni smo toga, radimo na tome i nadam se da ćemo se što prije izvući iz te krize i uhvatiti pobjedonosni niz kao prošle sezone - dodao je.

"Bijelo-plavi" olako ispuštaju bodove, pogotovo u Gradskom vrtu.

- Da. Ono što je prošle sezone bila nepobjediva tvrđava, danas je postalo da tko god dođe ima velike šanse da uzme bod. Žao mi je toga, pokušat ćemo vratiti ono što je krasilo Gradski vrt i da ljudi odavde odlaze kući sa što više primljenih golova.

Osijek u idućem kolu u subotu ide u goste neočekivanom fenjerašu.

- Znamo Rijeku, ništa nam nije nepoznato. Znamo da su u krizi, praktički kao i mi. Bit će teška utakmica i za nas i za njih, ali idemo na pobjedu, kao i svaku drugu utakmicu - zaključio je Lončar.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener