Obavijesti

Sport

Komentari 19

Ponovio 2008.: Novak Đoković nadigrao Federera u tri seta...

Ponovio 2008.: Novak Đoković nadigrao Federera u tri seta...
1

Roger Federer se činio dosta iscrpljen u prvom polufinalu Melbournea, a Đoković puno svježije. Srbin ga je pobijedio kao i prije tri godine, glatko, 3-0 u setovima

VIDEO

Novak Đoković bez izgubljenog je seta prošao u finale prvog Grand Slama sezone, na putu slomivši Rogera Federera 7-6 (3), 7-5, 6-4. Odlična igra koju je prezentirao protiv Švicarca daje mu velike šanse da ponovno podigne pobjednički pehar u Rod Laver Areni, nakon što je to učio 2008. godine, također pobijedivši Federera u polufinalu.

Po prvom setu nije se moglo zaključiti da će srpski tenisač nakon tri čista seta otići dalje. Svatko je držao svoj servis, a Nole ga je dobio u tie-breaku (7-3). U drugom se tu se ovijala prava drama. Poveo je Đoković s 2-1, ali se Federer se ubrzo nakon toga budi, i dolazi do prednosti od 5-2. Treći nositelj zatim je nanizao pet gemova u pospremio i drugi set. 

Federer je na početku trećeg imao još jednu velik šansu za povratak u meč, ali nakon toga Đoković radi break. Federer ga je vratio u osmom gemu, dok je deveti odmah izgubio. Novak Đoković nije imao problema pri realizaciji svog servisa za meč. Bila je to njegova sedma pobjeda u 20 susreta koje je odradio protiv Fedexa. 

Australian open posebno je mjesto za Novaka Đokovića jer ima i puno njegovih navijača. Ali ovaj put mu nije bilo tako lako jer je s druge strane bio Federer.

- Da, osjećao sam ekstreman pritisak. Morao sam napasti prilike koje su se ukazale. U drugom sam setu gubio 5-2. Da sam ga izgubio, tko zna u kojem bi smjeru otišao meč. U svakom slučaju, ovo je jedan od najboljih mečeva koje sam odigrao u posljednje vrijeme - rekao je Đoković i dodao da drugo sutrašnje polufinale u kojm igraju Ferrer i Murray odgledati uz porciju kokica. 

Federer je izgledao dobro na terenu, ali Novak je izgledao fizički nadmoćnije. 

- Iskreno, mogao sam bez problema odigrati još dva seta, šteta što ih nisam uspio izboriti. Bilo bi sjajno da sam uspio pobijediti i peti put ovdje u Melbournu, ali to ovaj put nije bilo moguće - rekao je Federer.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku