Obavijesti

Sport

Komentari 5

Porto propustio dva penala; Napoli dva gola prednosti...

Porto propustio dva penala; Napoli dva gola prednosti...
1

I Napoli i Porto još uvijek imaju šansu osvojiti Emirates kup, za što bi im trebala uvjerljiva pobjeda, ali čini se da je prioritet oba trenera ipak provjera igrača

VIDEO

Napoli je otvorio Emirates kup remijem s Arsenalom, no Rafael Benitez može biti nezadovoljan tim rezultatom. Naime, njegova je momčad nakon dvije brze akcije koje su golovima okončali spretni Insigne i Pandev stigli do visokog vodstva u uvodnih pola sata igre. U završnici susreta Giroud i Koscielny donijeli su Arsenalu izjednačenje, a valja napomenuti da je Arsenal u prvom poluvremenu propustio realizirati udarac s bijele točke. Naime, Pepe Reina u svom je debitantskom nastupu na golu Napolija obranio jedanaesterac Lucasu Podolskom.

Benitez je bio zadovoljan igrom Napolija protiv Arsenala: 

- Bila je to dobra utakmica, imali smo kvalitetu i pokazali smo što možemo. Reina je vrhunski igrač i on će, uz ostale novopridošle igrače, dalje rasti kako vrijeme bude odmicalo. Nedostajalo nam je intenziteta u posjedu lopte kada nas je Arsenal pritisnuo, pogotovo u drugom poluvremenu. Mi smo klub koji želi rasti i radimo na tome da se poboljšamo. Ovo je velika talijanska momčad i radimo na tome da budemo snažni i u Europi.

Valja napomenuti da je Napoli na ovom natjecanju bez braniča Uvinija i veznjaka Gargana.

Porto je potpuno podbacio u jučerašnjem ogledu s Galatasarayjem protiv kojeg je odigrao dobro prvo poluvrijeme i užasno drugo kakvo nije viđeno vjerojatno još od poraza od Malage u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka. U oba poluvremena promašili su jedanaesterac dok je Galatasaray svoj iskoristio, a trener Paulo Fonseca rezultat smatra nepravednim i da ne odražava ono što se događalo kroz utakmicu:

- U prvom poluvremenu prikazali smo odličnu defenzivnu organizaciju iz koje smo lako odlazili u napade. Nedostajao je zadnji pas da budemo još opasniji. Kontrolirali smo utakmicu kao plod naših kretanja. U drugom poluvremenu pokazali smo opet dobru igru u defenzivi, ali igrali smo protiv protivnika velike kvalitete koji nam je odmah počeo stvarati probleme. Rezultat se čini nepošten prema onom što smo učinili u 90 minuta.

Bio je to prvi poraz Porta u ovoj predsezoni, a već danas protiv Napolija pokazat će se radi li se tek o lošem danu, preciznije poluvremenu, ili navijači koji nisu naviknuli na poraze imaju razloga za zabrinutost i već su jučer iskazali negodovanje uz mnoštvo kritika. Unatoč porazu, Paulo Fonseca rekao je da je vidio pozitivne aspekte u utakmici protiv Galatasarayja uz dodatak da je još dosta prostora za napredak:

- Ne možemo biti zadovoljni jer smo izgubili utakmicu, ali moji igrači dali su sve od sebe. Postoje još mnogi elementi u igri koji se mogu popraviti. Kako u našoj defenzivnoj organizaciji koju smatram da je na vrlo visokom nivou, tako i u ofenzivi. Bili bismo mnogo sretniji da smo pobijedili.

Obzirom da se za svaku utakmicu može prijaviti 22 igrača uz šest zamjena, na popisu za utakmicu s Napolijem naći će se Fucile, Otamendi, Herrera i Quintero. Osim spomenute četvorke priliku bi danas mogla dobiti i većina od onih koji jučer nisu igrali među kojima su Helton, Josué, Fernando, Carlos Eduardo, Diego Reyes, Ricardo i Tiago Rodrigues. Nastupu od prve minute najbliži su Helton, Josué i Fernando.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti