Obavijesti

Sport

Komentari 261

Kakva drama! Iran umalo dobio Portugal i eliminirao ga s SP-a

Kakva drama! Iran umalo dobio Portugal i eliminirao ga s SP-a
6

Nakon velike drame u Saransku, Portugal je uspio izvući remi sa Iranom (1-1) i potvrditi plasman u osminu finala s drugog mjesta. S prvog mjesta će dalje ići Španjolska, koja je isto remizirala s Marokom...

VIDEO

Veliku dramu gledali smo na samom kraju dvoboja trećeg kola grupe B između Irana i Portugala (1-1). Iranci su jako blizu bili senzaciji, no nisu uspjeli na kraju doći do drugog gola i do prolaska u osminu finala.

U prvom poluvremenu nismo vidjeli puno prilika, a sve nas je pred kraj prvog dijela razveselio Ricardo Quaresma fantastičnim golom. Primio je Quaresma loptu na rubu šesnaesterca i opalio po lopti vanjskim dijelom desnog stopala. Pogodio je igrač Bešiktaša desne golmanove rašlje i očistio paučinu na iranskom golu.

No onda drugome poluvremenu fantastična utakmica na iznenađenje svih. Tek što je počelo drugo poluvrijeme, u 53. minuti,  Portugal je dobio najveću priliku nakon što je Ezatolahi srušio Ronalda na rubu šesnaesterca, a sudac nakon provjere VAR-om dosudio kazneni udarac. No, iranski vratar Alireza Beiranvand je zaustavio Ronaldov udarac koji je išao u lijevu stranu vrata. 

Ronaldo je bi vrlo nervozan cijelu utakmicu, a sve je kulminiralo nakon što je igrač Reala bezobrazno udario Iranca Pouraliganjia rukom u glavu. Nakon dužeg analiziranja sudac Cáceres je pokazao samo žuti karton.

S velikom zadrškom u 92 minuti sudac svira kazneni udarac za Iran nakon što je portugalski branič Cedric igrao rukom. Iz penala je zabio Ansarifard. A samo minutu kasnije smo bili jako blizu najveće senzacije ovog SP-a. Taremi je bio u velikoj prilici da nokautira već ošamućene Portugalce i eliminira ih iz daljnje faze natjecanja, no pucao je za malo pored gola i pogodio vanjski dio mreže.

Portugal je je s ovim remijem osvojio drugo mjesto u skupini, iza Španjolske koja je igrala 2-2 s Marokom. U osmini finala Portugal igra s Urugvajem, a Španjolska ide na domaćina Rusiju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 261
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske