Sport

Komentari 40

Posao desetljeća: Ivan Vargić skuplji od Pletikose i Subašića

Posao desetljeća: Ivan Vargić skuplji od Pletikose i Subašića

ODLAZI U LAZIO Rimljani ukupno Rijeci plaćaju 2,7 milijuna eura za hrvatskog golmana Ivana Vargića. Milijun eura sad, ostalo poslije. Vargić u Italiju ide na ljeto

Sretan je Ivan Vargić, sretan je Damir Mišković, a bome i Matjaž Kek. Vargić ide u jedan od najljepših gradova svijeta, u jednu od najjačih liga svijeta. Predsjednik Damir Mišković i Rijeka napravili su pravi posao, a Matjažu Keku prvi golman ostaje sve do lipnja.

Lazio i Rijeka su posljednjeg dana prijelaznog roka dogovorili transfer koji je sve iznenadio. Rimljani će platiti 2,7 milijuna eura. Milijun eura bi trebali platiti odmah, a ostatak poslije u ratama. Može se slobodno reći da je ovo bio riječki posao desetljeća i da na Kvarneru mogu zadovoljno trljati ruke.

Vargić je u ponedjeljak navečer prošao liječnički pregled i potpisao je četverogodišnji ugovor.

- Zadovoljan sam. Veselim se izazovima u talijanskom prvenstvu. Drago mi je što ću u Rijeci ostati do ljeta i nadam se da ću se od kluba oprostiti s barem jednim trofejem - rekao je nakon potpisa ugovora u Rimu Vargić.

Njegov je transfer drugi najveći u povijesti kad su u pitanju hrvatski golmani. Rekorder je Matej Delač, za kojeg je Chelsea 2010. Interu platio tri milijuna eura. Vargić je skuplji i od Pletikose i od Subašića.

Novi je klub posljednjeg dana prijelaznog roka našao i Anas Sharbini. Do lipnja će igrati na posudbi u Turskoj, u Osmanlisporu. To je klub u kojemu igra bivši hajdukovac Avdija Vršajević. 

Najčitaniji članci