Obavijesti

Sport

Komentari 71

Slavonsko ludilo za Vatrenima: Čekaju ih pune tribine i pokloni

Slavonsko ludilo za Vatrenima: Čekaju ih pune tribine i pokloni
10

ZA PAMĆENJE Hrvatski majstori lopte odradit će trening utakmicu pred tisuću vatrenih navijača u Bogdanovcima, mjestu pored Vukovara. Tamo im se sprema divan doček uoči još jednog takvog, onog u Osijeku u petak

VIDEO

Vatreni su odradili svoj posljednji trening na Rujevici uoči puta u Slavoniju gdje će odraditi zadnje pripreme uoči susreta sa Senegalom u Osijeku (petak, 18 sati, HTV 2). 

Fešta nogometa u Bogdanovcima

Prvo će Zlatko Dalić i ekipa u četvrtak svratiti u Bogdanovce, selo pored Vukovara, gdje će, na oduševljenje mještana, odraditi otvoreni trening kao dio pripreme za ono što slijedi u petak.

- Svi su oduševljeni, od onih najmlađih pa sve do najstarijih! Bogdanovci su izabrani zbog najboljih uvjeta na području županije, imamo uistinu jedan od najboljih travnjaka, imamo i rasvjetu - rekao nam je Marko Barun, načelnik općine Bogdanovci.

Na toj trening utakmici trebalo bi se skupiti oko tisuću najvatrenijih. Što na tribini, što uz sam teren.

- Postavili smo ogradu na nekoliko metara od terena i tu je ulaz besplatan. HNS je našem klubu, Croatiji, dao ulaznice za tribine, no klub se odrekao zarade jer nam ne dolazi reprezentacija svaki dan u Bogdanovce. Čast nam je što smo izabrani za ugostiti ih - otkrio je Barun.

Svi igrači, uključujući i stožer, dobit će posebne poklone od Bogdanovčana.

- Juniori kluba uručit će naše posebne poklone reprezentativcima, kao i stožeru, a izbornik Zlatko Dalić dobit će livanjske gusle. Ipak Livnjaka ima puno u Bogdanovcima - završio je Barun.

A onda se naša 'ruska' ekspedicija seli u Osijek gdje će im Senegal 'glumiti' Nigeriju, našeg prvog protivnika na Mundijalu 16. lipnja i na njih će, čini se, jurišati i skroz oporavljeni Mario Mandžukić koji je preventivno propustio provjeru protiv Brazila na Anfieldu prošle nedjelje.

U srijedu je trenirao s ostatkom reprezentacije.

Mandžo trenirao, Osječani priređuju spektakl

Bolovi u koljenu su, izgleda, prošlost, pa će Mandžo odraditi barem dionicu pred 'svojim' Slavoncima. Slavoncima koji ih uvijek dočekaju toplo.

- Reprezentacija se uvijek osjeća dobro u Osijeku i Slavoniji, tako će biti i ovoga puta. Čekamo ih raširenih ruku, rekao nam je Ivan Meštrović, predsjednik NK Osijek.

Osam stotina i osam dana proći će otkako je hrvatska nogometna reprezentacija posljednji put gostovala u Osijeku, u prijateljskoj utakmici protiv Izraela (2-0). ‘Vatreni’ će sutra od 18 sati prvi isprobati novi travnjak Gradskog vrta u generalci za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a protivnik nam je Senegal.

Interes za utakmicu - neviđen. Gotovo cijeli stadion rasprodan je u dva dana.

- Ovoliku navalu za ulaznice nisam očekivao, puno ljudi želi ispratiti Hrvatsku u Rusiju iako se radi tek o prijateljskoj. Stajao sam u redu pred blagajnama tri i pol sata, ali isplatilo se. Ulaznice su u džepu, a u petak idemo po pobjedu - javio nam je jedan naš čitatelj.

International Friendly - Brazil vs Croatia

Afrikanci stižu u grad na Dravi na prvu utakmicu protiv ‘vatrenih’ u povijesti. A za tu prigodu pripremljen je i novi travnjak. Radovi su počeli još 10. svibnja, dan nakon posljednje utakmice ‘bijelo-plavih’ u minuloj sezoni.

- Uložili smo 400.000 eura klupskog novca u Gradski vrt. To nije novac HNS-a, nego naš klupski. Taj je novac uložen u posebni sustav ulaza i u promjenu travnjaka, koji nije mijenjan od 1978. , dakle 40 godina - ističe Meštrović.

Dolaskom nove uprave u NK Osijek prije dvije godine stvari su se okrenule naglavačke. U pozitivnom smjeru. Klub koji je lani bio hit kvalifikacija za Europsku ligu počeo je radove na novom stadionu na Pampasu, ali nije zapostavio ni Gradski vrt, s kojeg će 16.000 gledatelja bodriti Dalićeve izabranike u testu za prvu utakmicu Svjetskog prvenstva protiv Nigerije 16. lipnja u Kalinjingradu.

- Mi ćemo za dvije godine imati i igrati na novom stadionu, ali svejedno smo uložili u Gradski vrt i ušminkali ga. Na njemu će nakon našeg odlaska na novi stadion igrati naša druga momčad - zaključio je predsjednik Osijeka.

U Rusiju s ljubavlju, takav ugođaj pripremaju Slavonci.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske