Obavijesti

Sport

Komentari 76

Posebni zadatak za Marakanu: Vida je rješenje za lijevi bok...

Posebni zadatak za Marakanu: Vida je rješenje za lijevi bok...
3

Igrača za tu poziciju tražimo toliko dugo da je sramota što ga već nismo našli, kaže Otto Barić. On je tu koristio Šimunića, a Štimac će u Beogradu Domagoja Vidu

VIDEO

Dugo je vjerovao Striniću pa ga onda proglasio glavnim krivcem. Pokušao je s Milićem i Pivarićem, no nije bio oduševljen. I Beogradu će Igor Štimac, čini se, lijevi bok “krpati” s Domagojem Vidom.

Problem lijevoga boka, koji je aktualan još otkad se Robert Jarni odlučio oprostiti od reprezentacije, Štimac će pokušati riješiti s dešnjakom, stoperom, igračem koji nikada nije igrao na toj poziciji.

- Toliko dugo tražimo lijevog beka da je sramota što ga već nismo našli - misli Otto Barić, iako je i on jedan od izbornika koji su se mučili s tim problemom.

- Meni je u reprezentaciji tu poziciju ponekad znao igrati i dešnjak Šimunić, no on je toliko tehnički potkovan da je to mogao. U svakom drugom slučaju, na lijevom boku mora igrati ljevak - uvjeren je Barić.

Jednu od najboljih utakmica u posljednjih nekoliko godina Hrvatska je odigrala u Istanbulu, gdje je Turska potučena s 3-0. Na lijevom boku tada je bio Ćorluka, stoper i dešnjak, no njemu se više ne ide na tu poziciju. Izborniku je rekao da se na boku ne osjeća najbolje i Štimac je njegovu želju uvažio.

- Osim Kovačića, tijekom vikenda nastradao je i Strinić - rekao je Štimac.

Iako Strinić navodno nije ni bio u ozbiljnim kombinacijama, njegov eventualni izostanak još će više približiti Vidu lijevom boku. Do ogleda u Beogradu ostalo je još dovoljno vremena, moguće je i da Štimac promijeni mišljenje, ali Vida je trenutačno prva opcija za lijevu stranu obrane.

Još prije nekoliko tjedana izbornik mu je dao zadatak da prati kako igra Miralem Sulejmani, neugodni i opasni napadač Benfice koji bi mogao “operirati” po desnoj strani srpskog napada. Odnosno, po lijevoj strani naše obrane. 

Na tu poziciju možda uskoči i sjajni Lazar Marković (19), koji je ovog ljeta iz Partizana otišao u Benficu. U oba slučaja, pred Vidom će biti velik i težak izazov... 

Štimac: Ćirilica u Vukovaru? Ma nemojte nas petljati u te priče...

Idemo igrati utakmicu, znamo koliku radost možemo donijeti ljudima. Nemojte nas petljati u druge priče, bavimo se nogometom, rekao je hrvatski izbornik Igor Štimac na pitanje koliko događaji u Vukovaru zbog uvođenja dvojezičnosti mogu utjecati na atmosferu oko dvoboja Srbije i Hrvatske.

- Želim razgovarati samo o sportu - dodao je.

Ne bude li mogao Mateo Kovačić, poziv Sammiru

Tijekom ogleda njegova Intera s Catanijom Mateo Kovačić se ozlijedio i iz igre je izašao krajem prvog poluvremena. Jučer nije trenirao, a danas bi trebao raditi po posebnom programu. Ne bude li bio spreman, priključit će se Sammir, koji je dobio pretpoziv.

Pletikosa čeka rođenje djeteta, stiže tek večeras

Od svih naših reprezentativaca, posljednji će se priključiti prvi golman Stipe Pletikose. Izbornik mu je dopustio da ode posjetiti trudnu suprugu Angelu. Nakon 3,5-godišnjeg sina Franka, bračni par Pletikosa u sljedećih će nekoliko dana dobiti i drugo dijete.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 76
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu