Obavijesti

Sport

Komentari 168

Dalić: Trebamo uzeti to zlato za Luku, nema favorita, a 25.000 navijača je dokaz da vrijedimo

Dalić: Trebamo uzeti to zlato za Luku, nema favorita, a 25.000 navijača je dokaz da vrijedimo

Znate kakav je moj stav bio prije o ovom natjecanju, no to se promijenilo. Ima značaj. Slijedi nam velika utakmica i napravit ćemo sve, rekao je izbornik

VIDEO

Hrvatska u nedjelju od 21 sat igra za svoj prvi trofej. U finalu Lige nacija "vatrene" čeka Španjolska koja je u polufinalu slavila protiv Italije. Izabranici Zlatka Dalića imaju veliku priliku doći do trofeja, a izbornik i Ivan Perišić su na posljednjoj konferenciji najavili veliko finale. 

- Svi su zdravi, svi su spremni i dobro i na sve može računati u finalu. Velika utakmica. Vidjet ćemo hoćemo li što mijenjati. Napravit ćemo analizu protivnika još jednom, no ne sumnjam da ćemo dati maksimum. Vidjet ćemo hoće li to biti dovoljno za prvo mjesto. Želimo uživati u nogometu i finalu - rekao je na početku izbornik Dalić

Jeste li vježbali penale, jeste li spremni na više od 90 minuta?

- Sigurno smo se potrošili s Nizozemcima, ali pokazali smo da se možemo vratiti, da imamo snage i energije za novu utakmicu. Pokušat ćemo završiti sve u 90 minuta, a bit ćemo spremni i ako dođe do produžetaka. Igrači s klupe jedva čekaju ući i ja u njih vjerujem. Šest od sedam je naš rezultat u produžecima, to pokazuje snagu i karakter - dodao je Dalić.

 

O važnosti Lige nacija...

- Znate kakav je moj stav bio prije o ovom natjecanju, no to se promijenilo. Ima značaj. Slijedi nam velika utakmica i napravit ćemo sve. To što su i drugi došli s najjačim reprezentacijama pokazuje kakvo je ovo natjecanje - poručuje izbornik.

Što mislite o Španjolskoj?

- Španjolska uvijek igra istim stilom, znamo što nas očekuje. Imamo iskustva s Europskog prvenstva kad smo izgubili u produžecima. Čvrsti pojedinci, kvalitetan nogomet, igrači koji pokušavaju stvoriti višak preko bokova. Sve smo prošli, sve smo vidjeli. Budemo li na razini kakvoj smo bili protiv Nizozemske, možemo se suprotstaviti. Želimo biti konkurentni - rekao je hrvatski izbornik.

Rotterdam: Susret Nizozemske i Hrvatske u polufinalu Lige nacija

Hrvatska je u polufinalu imala preko 15 tisuća navijača, a taj će broj u finalu biti i još veći.

- To znači da ova reprezentacija vrijedi u svakom smislu, da je vole. Ako dovedeš 25.000 Hrvata u Rotterdam, onda znaš da vrijediš.

Nekoliko igrača fali u odnosu na SP u Katru, ali izbornik je i bez njih uspio sve sjajno posložiti.

- Imali smo sjajno SP u Kataru, bili smo reprezentacija koja je igrala jako dobro i imala rezultat. Malo smo se "izmiksali", ali ostali su gotovo svi. Nažalost smo bez Gvardiola, puno nam fali u obrambenom dijelu. Mislim da reprezentacija zadnjih godina ima kontinuitet i postala je nogometna velesila. Jako poštujemo naš nogomet, naši igrači su sjajni po Europi i Hrvatskoj. Za razliku od 2018. imamo dosta igrača iz HNL-a, što govori o napretku hrvatskog nogometa.

Tko je favorit?

- Šanse su 50:50. Drugačije ćemo se postaviti nego u polufinalu, ali ne možemo govoriti o tome tko je favorit. Igračima ću reći da uživaju i da kroz taj užitak i veselje naprave rezultat - rekao je Dalić.

Španjolski novinari upitali su ga o Luki Modriću kojim su impresionirani.

- Luka svaki trening radi maksimalno, kao i ostali stariji igrači, Perišić, Brozović, Vida. On svemu pristupa ozbiljno i to mu se vraća na najbolji mogući način. Stariji nas nose kroz tu priču, a kruna bi bila da uzmemo to zlato. To trebamo napraviti za Luku, Ivana, mene, navijače - završio je Dalić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 168

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
VIDEO  Jokić bez dlake na jeziku nakon debakla Denvera.  Jednim odgovorom zabrinuo je i Srbe...
TROSTRUKI MVP NBA LIGE

VIDEO Jokić bez dlake na jeziku nakon debakla Denvera. Jednim odgovorom zabrinuo je i Srbe...

Nikola Jokić nije siguran hoće li ići na Olimpijske igre u Parizu sa srpskom reprezentacijom nakon što su njegovi Nuggetsi ispali iz NBA doigravanja