Obavijesti

Sport

Komentari 42

Posljednjih pet euro početaka: Samo Ekranas nije bio muka

Posljednjih pet euro početaka: Samo Ekranas nije bio muka
1

Prolazio se Ekranas, Hazar, Linfield, Pyunik i Koper, tek Litvanci nisu bili problem. Dinamo je prvu prepreku prošao 10 od 11 puta, samo ih je jaki Milan zaustavio...

VIDEO

Ova sezona je ta, konačno ćemo ući u Ligu prvaka ili barem prezimiti u Europi, rečenica je to koju iz godine u godinu kao mantru izgovaraju Dinamovi navijači. 'Modri' nisu prezimili u Europi više od 41 godinu, a LP su posljednji put vidjeli u sezoni 1999/2000. 

Ove sezone ponavlja se isto, ali ovaj put su ispunjeni svi preduvjeti za toliko željeni san. Nije bilo rasprodaje najboljih igrača, dovedena su pojačanja, a Dinamo je nositelj u svim pretkolima. U srijedu kreće u natjecanje u 2. pretkolu protiv Neftčija. Pogled u prošlost jasno daje do znanja da će biti puno muke s Azerbajdžancima, ali bi ipak trebali proći, kao i gotovo uvijek. 

Prije pet godina u 2. pretkolu protivnik je bio Ekranas. Samo te sezone nije bilo nikakvih problema, već u Litvi je zagrebačka momčad riješila prolaz. Pobijedili su 4-1, a doma 5-2.

Već iduće godine probleme je radio azerbajdžanski Hazar. Prošlo ih se tek nakon produžetaka. U prvoj utakmici u gostima su gubili, ali je na 1-1 izjednačio Etto. U Maksimiru je Hazar opet poveo, a Vugrinec je zabio za izjednačenje nakon skoro sat vremena igre. Mandžukić u 99. i Tadić u 116. minuti su donijeli prolaz.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U sezoni 2008/2009. sjevernoirski Linfield nije bio lak protivnik kao što se očekivalo. U Belfastu su 'modri' slavili 2-0, ali je drugi gol pao tek u 90. minuti. U uzvratu je bilo 1-1. Ukupno 3-1 protiv slabašnih poluprofesionalaca.

Prije dvije sezone Pyunik je sačuvao 'nulu'. U Zagrebu se strepjelo pola sata. Pogodio je Mandžukić, a nakon sat vremena igre Badelj je umirio tribine i donio sigurnost. Konačnih 3-0 postavio je Lovren.

Prošle godine Koper je zamalo došao do senzacije. U prvoj utakmici u Maksimiru je Dinamo do vrha napunio mrežu Slovenaca, kod susjeda se išlo s prednošću od 5-1. Nitko nije vjerovao u iznenađenje, pa ni protivnik, ali su do 80. minute zabili tri gola i posljednjih 10 minuta bila je potpuna panika. Butina je u dva navrata spasio Dinamo i uz gorak okus prošlo se u 3. pretkolo.

Od 11 Dinamovih LP početaka od neovisnosti, samo su jednom 'kiksali' na prvoj stepenici! I to kad nisu bili favoriti, protiv Milana 2000. godine...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu