Obavijesti

Sport

Komentari 33

'Posrtaj protiv Češke, Hrvatske ili Turske bio bi koban za nas'

'Posrtaj protiv Češke, Hrvatske ili Turske bio bi koban za nas'
1

Nadamo se obrani naslova, ali Turska, Češka i Hrvatska imaju također dobre igrače, to su snažne momčadi, upozorava iskusni golman Španjolske Iker Casillas

VIDEO

Golman španjolske nogometne reprezentacije i Porta, Iker Casillas (34), koji je među vratnicama Španjolske proveo 16 godina rekao je kako Hrvatska, Turska i Češka imaju dobre igrače te da bi eventualno posrtanje protiv njih moglo stvoriti probleme na putu obrane naslova prvaka Europe.

- Nadamo se obrani naslova europskog prvaka. Imamo dobre igrače, no sve je bitno, imati sreće i biti u dobroj formi. Turska, Češka i Hrvatska imaju također dobre igrače, to su snažne momčadi i bilo kakav posrtaj na prvenstvu poput ovog doveo bi nas u situaciju da plivamo protiv struje. Nije ovo prvenstvo poput nekih ranijih gdje se može kiksati na početku pa sve ispraviti - izjavio je Casillas po dolasku u kamp na zapadu Francuske.

 Španjolska je osvojila Europsko prvenstvo 2008. u Austriji i Švicarskoj te 2012. u Poljskoj i Ukrajini.

- Promijenilo se puno stvari od te 2008. Bila je to jedna reprezentacija s novitetom u igri i nitko nas nije svrstavao među favorite. Naslov je bio zaslužen zbog igre, zbog grupe koju smo činili te zbog zemlje koja je prolazila kroz teške trenutke - rekao je Casillas.

- Sada, osam godina kasnije, momčad se promijenila, ovdje su neki novi igrači što je normalno. No i još uvijek ostaje nešto što smo imali i tada. Nadam se da će 'veterani' pomoći mladima za zauzmu mjesta - dodao je.

Smatra da je pobjeda na penale protiv Italije u četvrtfinalu 2008. bila prekrektnica za ovu momčad.

- Do tada je postojala frustracija i pesimizam pa nam je takva pobjeda nad tadašnjim svjetskim prvacima dala zamah. Naša budućnost počela je tijekom tih penala - rekao je.

- Iza nas su slavne godine i bit će teško ponoviti taj uspjeh, no vjerujem da možemo osvojiti Euro - napomenuo je.

Za njega je najvažniji trenutak bio debi za reprezentaciju 2000. godine.

- I naravno naslovi europskog i svjetskog prvaka. Sve što sam doživio proteklih godina bio je jedan izniman uspjeh - zaključio je Casillas.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'