Sport

Komentari 1

Postaje 'vještica'? Jurića zovu iz najgore talijanske momčadi

Postaje 'vještica'? Jurića zovu iz najgore talijanske momčadi

Jurića se u Italiji cijeni zbog podviga sa Crotoneom 2017. godine kada ih je iz druge lige uveo u prvu. Za taj klub je to bio prvi ulazak u Serie A u povijesti, a sada Benevento želi ponoviti podvig povratka u prvu ligu

Ivan Jurić (38) glavni je favorit za preuzimanje klupe trenutačno najgore talijanske momčadi, Beneventa.

Sada je slobodan nakon odlaska iz Genoe u travnju prošle godine, no uskoro bi se i to moglo promijeniti jer posljednji klub Serie A želi hrvatskog stručnjaka od sljedeće sezone u Serie B. Dosadašnji trener Roberto De Zerbi napustio je klub, piše Il Mattino.

Jurića se u Italiji cijeni zbog podviga sa Crotoneom 2016. godine kada ih je iz druge lige uveo u prvu. Za njih je to bio prvi ulazak u Serie A u povijesti, a Splićanin je to uspio ostvariti prilično uvjerljivo.Benevento želi 'kopirati' takav podvig.

'Vještice' se pamti po katastrofalnom startu od 14 poraza u 14 utakmica u elitnom talijanskom društvu čime su bili uvjerljivo najgori klub u Ligama petice.

Do prvog boda došli su 4. prosinca protiv Milana i to golom golmana Brignolija u zadnjim sekundama utakmice.

Iz lige su, dakako, ispali, imaju samo 18 bodova u 36 kola i godinu nakon što su kroz doigravanje izborili prvu ligu, sad se vraćaju nazad.
 

Najčitaniji članci