Obavijesti

Sport

Komentari 24

Naš poštar Špicer brani zicer: Futacs me molio da mu pustim

Naš poštar Špicer brani zicer: Futacs me molio da mu pustim
10

POZDRAV IZ JALŽABETA U jednom trenutku mi je prišao napadač Hajduka i na engleskom rekao: "Molim te, daj mi pusti da zabijem još jedan gol". Samo sam se nasmijao, kaže golman Jalžabeta

VIDEO

Svibanj, 1999. Rijeka je pobijedila na Poljudu, a Torcida, iako su im Riječani veliki rivali, zapljeskala svim gostujućim igračima. Bilo je to posljednji put da je Torcida skandirala jednoj momčadi. No, protivničkom igraču... To nije bio slučaj. Do Jalžabeta.


- Nisu mi vjerojatno znali ime, pa su mi skandirali: ‘Golmane, golmane’. Bio sam impresioniran, nisam očekivao da ću to ikad doživjeti. Valjda su prepoznali trenutak - počeo je Dejan Špicer (30), golman Jalžabeta.

U Kupu protiv Hajduka imao je 23 obrane, broj koji teško mogu dostići i neki hokejaški golmani. Nogometnim žargonom, bio je na streljani.

Futacs je molio da mu pustim

- Imao sam osjećaj da sam na rukometu - kaže Dejan.

Nerijetko je u samo pet, šest sekundi imao i tri udarca, a sve bi ih skinuo. Njegovim umijećem bili su impresionirani i Hajdukovi igrači.


- U jednom trenutku mi je prišao napadač Hajduka Futacs i rekao mi na engleskom jeziku: ‘Molim te, pusti da zabijem još jedan gol. Barem jedan’... Pogledao sam ga i nasmijao se. Poslije utakmice su mi čestitali svi igrači Hajduka.

Nogomet je počeo igrati s 10 godina, u Varteksovoj omladinskoj školi bio je zadnji vezni. Nije imao golmanske ambicije.

Nema vremena ni za trening


- Pukim slučajem sam stao na gol. Imao sam 15 godina i nismo imali golmana. Gospodin Rade Herceg je uoči jedne utakmice pitao tko bi htio stati na gol. Svi su šutjeli, pa sam ja podigao ruku. I od tad se ne mičem s gola. Trenirao me i Marijan Mrmić - kaže Špicer.


Mnogi golmani, uoči svake utakmice, provedu sate uz video snimke, analize, pa čak i Youtube, kako bi analizirali protivničke napadače, Dejan za to nema vremena.

- Ma kakvi. Radim u Hrvatskim poštama, jedan dan ujutro, drugi dan popodne i nemam vremena za analize. Nekad nemam vremena ni za trening, zna proći cijeli tjedan, a da nemam niti jedan trening. Posao mi je na prvom mjestu.

'Ovu utakmicu posvetio bih supruzi Kristini i obitelji'

Utakmica u Jalžabetu bila je na TV-u, mogao bi Dejan dobiti kakav profesionalni ugovor, transfer u bolji klub.


- A joooj, to bi bilo super. Iako, u ovim godinama.. Ali golmani duže traju nego igrači. Evo, moj idol Santiago Canizares branio je sve do 39. godine - kaže kroz smijeh Dejan.

Samo, ne sjećamo se da je Canizares imao na jednoj utakmici 23 obrane. Dejan jest, pitajte Marka Futacsa...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...