Obavijesti

Sport

Komentari 0

Povijesna utakmica za Sesvete: Nećemo se čuti u dvorani od buke, ali spremili smo mimike

Povijesna utakmica za Sesvete: Nećemo se čuti u dvorani od buke, ali spremili smo mimike

Samo je naš kapetan Ivan Dumenčić osjetio ovakve utakmice. Naerbo je tipična skandinavska momčad, ako osjete malu šansu, zgazit će te do kraja, ali ako nalete na zid, napravit će korak unatrag, kaže menadžer Sesveta Igor Vori

VIDEO

U nedjelju se sprema rukometna fešta u Sesvetama. Prva utakmica četvrtfinala EHF kupa protiv norveškog Naerba (19:00), najveća otkako je kluba. Sesvećani još nisu izgubili u Europi ove sezone, imaju šest čistih pobjeda, ali sada im dolazi najteži protivnik koji u ovoj godini još nema poraza, uostalom i branitelj je naslova.

Sesvete na branitelja naslova
Sesvete na branitelja naslova

- Uz svih osam pobjeda u 2023. godini vratio im se na polusezoni i najbolji igrač od prošle sezone, srednji vanjski. Baš su jučer pobijedili Runar koji je također u četvrtfinalu ovog natjecanja, a golman im je imao 50 posto obrana - uvodno će trener Sesveta Silvio Ivandija.

Zagreb: PPD Zagreb protiv RK Sesvete u utakmici Prvenstva Hrvatske

- Igraju tipičan skandinavski brzi rukomet, ali obrambeno malo netipičan jer nisu u klasičnoj 6-0 zoni, nego izlaze u 5-1 i presinge. Ali i mi pružamo dobar otpor jačima od sebe, ove sezone u 25 utakmica imamo samo četiri poraza i remi. Ako možemo i sa Zagrebom i Nexeom, možemo i s njima. Pripremit ćemo i mi agresivniju zonu, 3-2-1 i 5-1, to će biti naš forte i vidjet ćemo kako će na to reagirati. Volim uvijek pobjeđivati i vjerujem da ćemo ostati stopostotni, makar i minimalnom pobjedom. 

Jesu li svi igrači na broju?

- Zadnje vrijeme uvukla nam se viroza u ekipu, prvo Hršak, pa Finek, sada Raužan. Ali pokazali smo da imamo kvalitetne zamjene kada nam netko nedostaje - završio je trener Ivandija gledajući istovremeno i ždrijeb četvrtfinala Hrvatskog kupa.

Bajka s istoka Zagreba: Doveli smo Vorija za menadžera, a sad želimo europsko finale u Arenu!
Bajka s istoka Zagreba: Doveli smo Vorija za menadžera, a sad želimo europsko finale u Arenu!

- Evo, izvukli smo Nexe u Našicama.

Što znači da će Sesvećani teško ispuniti jedan od dva cilja, ali nikad se ne zna. 

- Naši su ciljevi treće mjesto u prvenstvu i Final Four Kupa - započet će odnedavno novi menadžer kluba Igor Vori.

Hrvatska rukometna reprezentacija odradila trening u Poreču

- Neću o taktici i ne volim baš ovako govoriti, ali ovo je povijesna utakmica za naš klub koji svakim danom nastoji prema naprijed, počevši od trenera, igrača, prijatelja kluba i sponzora. To nas je dovelo da u nedjelju u 19 sati imamo povijesnu priliku pred punom dvoranom i da uživamo u ovom prazniku za Sesvete.

Pijesak po parketu

Imate li savjet za sesvetsku mladost?

- Da budu opušteni i uživaju. Bit će nervoze, ali to može biti motiv više. Samo je naš kapetan Ivan Dumenčić osjetio ovakve utakmice. Naerbo je tipična skandinavska momčad, ako osjete malu šansu, zgazit će te do kraja, ali ako nalete na zid, napravit će korak unatrag. Mi smo sve dosad ostvarili uz dobru obranu, kontru i pametan napad. Trebat će nam i podrška golmana, njihov odskače. 

Gdje su limiti kluba?

- Financije su te koje diktiraju puno, nadam se da će sponzore ovo motivirati također. Sigurno će doći i pad u jednom trenutku, što je normalno, naletiš na jačeg i ispadneš. No nećemo se n tome zaustaviti, ali svjesni smo da su za nas PPD i Nexe van kategorije i da moramo puno učiti od njih i dalje iako i njima naš rezultat u Europi pomaže. Mi ćemo razvijati mlade igrače, trenutno imamo u klubu 500 djece. Naš kapetan Ivan Dumenčić daje nam iskustvo i to nam znači.

Veličanstvena večer u Jelkovcu: Sesvete u četvrtfinalu EHF kupa!
Veličanstvena večer u Jelkovcu: Sesvete u četvrtfinalu EHF kupa!

Što kaže kapetan na sve?

- Živimo za ovu utakmicu, oni igraju pametno, ali i mi imamo aduta. Ovdje sam počeo igrati rukomet i za mene je ovo možda i najveća utakmica u karijeri iako sam igrao s Nexeom SEHA ligu i Europsku ligu, ali borba za europsko polufinale s matičnim klubom je nešto više. Ljudi nas zovu za ulaznice, kad je tako, ne možeš ne dati sve što imaš. Hoće li mi smetati buka u dvorani kod pozivanja akcija? Već smo ranije na zagrijavanju na tome poradili, prošli mimike za takve situacije, ali neće nas smesti buka, to je dobra škola - kaže Dumenčić, ujedno reprezentativac rukometa na pijesku.

Zagreb: Hrvatska osvojila tre?e mjesto na EP u rukometu na pijesku

- Posut ćemo malo pijeska po parketu da budemo favoriti - za kraj će dobro raspoloženi trener Ivandija.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka