Obavijesti

Sport

Komentari 1

Povijesni uspjeh Hrvata! Suze na cilju Dakara, Garafulić osmi

Povijesni uspjeh Hrvata! Suze na cilju Dakara, Garafulić osmi
5

Hrvatska je nakon deset godina imala svoju posadu na reliju Dakar, a Danijel Šaškin i Saša Bitterman završili su 35. među 126 automobila koji su krenuli sa starta. Čileanski Hrvat Garafulić je odličan osmi

VIDEO

Završen je Reli Dakar 2019. Hrvatska može biti ponosna jer su među onima koji su stigli do cilja i u posljednjoj etapi i naši Danijel Šaškin i Saša Bitterman sa svojim vozilom Can Am Maverick X3.

Posljednju su, desetu etapu završili kao 46. U ukupnom poretku su zauzeli 35. mjesto, a Nasser Al-Attiyah iz Bahreina je i treću uzastopnu godinu pobijedio.

- Uspjeli smo doći do kraja. Jedva. Prevrnuli smo se na zadnjem brzancu. Napravio sam kabrio od automobila, ali još smo tu, došli smo do kraja. Na zadnjem smo brzincu izgubili alat, dizalicu i lopatu. Morali smo ići jako sporo da ne probušimo gumu, auto se pregrijavao. Dovukli smo se do kraja, Dakar je u džepu. Kako uvijek kažemo - nema predaje, nismo se ni danas predali - rekao je suznim glasom Šaškin dok je pokraj njega uplakani Bitterman brisao suze s očiju.

Pokretanje videa...

SASKIN 00:59

- Bilo je jako naporno. Ove su godine na Dakaru 15 dana zgurali u deset. Iskusniji kažu da je ovo bio najteži u dugo godina. Bez  obzira na sve tehničke poteškoće i na sve trenutke kada smo se bojali da nećemo uspjeti, uspjeli smo skupiti snage i koncentracije i dovući se do kraja čak i sa dobrim rezultatom.

- Kada je auto radio, pokazali smo da možemo. Bili smo i prvi u klasi i drugi i treći i to znači da smo itekako dobri, da nismo za baciti i da možemo parirati najboljima - pričao je uzbuđeni i ponosni Šaškin pa je objasnio dramu koju je hrvatska posada doživjela na samom kraju.

- Na zadnjem brzancu trenutak nepažnje, na jednoj dini sam došao 2,3 na sat brzo i prevrnuli smo se preko krova, ali smo pali na kotače i uspjeli smo doći do kraja. Sad nas čeka put do Lime i završno proglašenje. Pozdrav svima u Hrvatskoj, hvala što ste navijali, što ste nas bodrili i bili uz nas. Još smo živi, još smo zdravi, vidimo se uskoro - rekao je Šaškin.

Pokretanje videa...

01:34

Čileanski Hrvat Boris Garafulić (55) je u svom Miniju završio je na odličnom osmom mjestu. Prošle je godine bio 13.

Ovogodišnja utrka je bila duga oko 5500 kilometara, a vozilo se deset etapa. Hrvatska je svoju posadu imala prvi put nakon deset godina. Sa starta u jurnjavu po pustinji krenulo je 126 automobila, a do cilja su stigla 52 vozila.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...