Sport

Komentari 23

Povijest Mamićevih odlazaka iz Dinama: A on je i dalje - 'ovdje'

Povijest Mamićevih odlazaka iz Dinama: A on je i dalje - 'ovdje'

Odlazim iz Dinama, nemam drugog izbora. Neću dozvoliti da Dinamo bude taoc navijača, rekao je osuđeni bjegunac od hrvatskog pravosuđa još 2014. godine, ali do današnjeg dana taj korak nije napravio

Ja sam završena priča. Imam pravo na svoj život. Dao sam Dinamu što sam mogao, a sad kad hoću to ne mogu. Neka se sami bore za sebe. Prije nekoliko mjeseci napisao sam oproštajno pismo Dinamu, rekao je osuđeni bjegunac Zdravko Mamić u Dnevniku Nove TV prije mjesec dana. Ali, to se (opet) nije dogodilo. Doduše, nema njegovog fizičkog lika, ali njegova 'struja' i dalje se bori za prevlast u Maksimiru.

Mamić je tako po četvrti put najavio odlazak iz Dinama, odnosno da će se povući iz borbe za vlast u Dinamu

Trenutačno se skriva u Bosni i Hercegovini nakon što su ga pravomoćno osudili za izvlačenje novca iz Dinama. Iz kluba je pokušao izbaciti člana uprave Krešimira Antolića što mu nije uspjelo, a u konačnici su smijenjena četiri člana odana Mamiću. Nedugo nakon toga sa svog je mjesta odstupio Antolić, ali tu priči nije bio kraj.

Njegova izjava došla je nakon što su na posljednjoj sjednici Izvršnog odbora članovi izglasali razrješenje Miroslava Rožića kao predsjednika Nadzornog odbora, a uz njega su smijenjeni i članovi Nikola Polak, Andrej Meniga i Damir Zorić

Danas osuđeni bjegunac, 2004. godine je nekoliko puta rekao da napušta Dinamo, a ''najjača najava'' dogodila se u listopadu nakon teškog poraza Dinama od Slaven Belupa

Mostar: Konferencija za medije Zdravka Mamića u hotelu Mepas

-  Mislio sam da se svašta može dogoditi, ali da se dogodi ovo što se dogodilo danas nisam mogao zamisliti. Dođe mi da zapjevam: "Došao je i taj dan, nije umro Partizan, ali je umro Zdravko Mamić." Žao mi je što nisam uspio u svojoj misiji. Moja konačna odluka je da odlazim iz kluba - rekao je tada, ali Izvršni odbor nije prihvatio njegovu ostavku. 

Mamić je 2005. godine rekao da odlazi iz Dinama, a tada je najavio da će s njim otići i Mirko Barišić (86), aktualni predsjednik zagrebačkog kluba. Kao razlog je naveo da mu je 'imidž loš te da će za publiku uvijek biti smeće'. 

'Neću dozvoliti da Dinamo bude taoc navijača'

- Mi smo sve radili u paketu, vjerojatno ćemo i otići u paketu. Istina, nisam ga još obavijestio, ali predsjednik i ja smo prst i nokat, sve odluke smo donosili zajednički - rekao je tada Mamić dodavši da će ga na njegovom zamijeniti Velimir Zajec

Četiri godine kasnije, Mamić je ponovno šokirao javnost rekavši da odlazi, i to nakon što je Dinamo pobjedom nad Zagrebom osigurao ulazak u finale Kupa. 

- Danas, odlazim iz Dinama! Svega mi je dosta, više se ne vidim u ovoj priči, mislim da je ta odluka definitivno najbolja - izjavio je tada Mamić nakon utakmice. 

Ipak, bila je to još jedna predstava u režiji Mamića koji nije bio ozbiljan. 

Nije ni tu stao pa je tako na skupštini Dinama 2014. godine izjavio da je njegovo vrijeme u Dinamu završilo.  

- Odlazim iz Dinama, nemam drugog izbora. Neću dozvoliti da Dinamo bude taoc navijača - rekao je Mamić tada aludirajući na fizički okršaj kad je njegov brat Zoran udario mlađeg navijača nakon što ga je potonji vrijeđao na jednom treningu u Maksimiru. 

I tako sve do dan danas. A sad je dobio dodatno vrijeme da još koju ruku preusmjeri na svoju stranu...

Najčitaniji članci