Obavijesti

Sport

Komentari 192

Juve već osigurao četvrtfinale: Pregazio je Celtic u Glasgowu

Juve već osigurao četvrtfinale: Pregazio je Celtic u Glasgowu
14

Nogometaši Juvea na sjajan su način otvorili drugi dio sezone u Ligi prvaka uvjerljivo dobivši u prvoj utakmici osmine finala Celtic 3-0. Zabili su Matri, Marchisio i Vučinić

VIDEO

Celticova utvrda u posljednje 23 utakmice samo je dvaput pala - oba puta sretna je bila Barcelona. No i nezaustavljiva 'tiki-taka' krajem prošle godine pala je na Celtic Parku i izazvala euforiju u škotskoj momčadi, koja je izborila osminu finala.

No na otvaranju druge dijela sezone u Ligi prvaka uslijedio je hladan tuš. Glasne domaće navijače utišala je 'stara dama' pomevši Celtic 3-0 te je time praktički osigurala plasman u četvrtfinale nakon prvih 90 minuta.

Za rutinski uzvrat u Torinu pobrinula su se tri različita strijelca - Matri, Marchisio i Vučinić.

Tako su 'bianconerri' produljili neslavnu tradiciju Celtica, koji nakon Božića nije ostvario pobjedu u europskim natjecanjima čak 33 godine (protiv Real Madrida 1980.) Još zapanjujući je podatak da je Juventus prva talijanska momčad, koja je slavila na Celticu Parku još od 1969. kad je Milan zadnji put slavio.

Celticovi planovi da nešto naprave poremećeni su već u 3. minuti nakon slabe reakcije obrane što je iskoristio Matri, koji je provukao loptu kroz noge golmanu Forsteru. Iako se činilo da je jedan od braniča spriječio gol, lopta je ipak prešla crtu tako da je za 1-0 vodstvo zaslužan bio Matri, a ne Marchisio, koji je za svaki slučaj zakucao loptu u mrežu.

To nije pokolebalo domaćine, koji su cijelo prvo poluvrijeme napadali i pucali sa svih pozicija njihovi pokušaju nisu bili precizni ni previše uvjerljivi osim škarica Commonsa. U nastavku se u tragičara utakmice pretvorio Celticov Nigerijac Ambrose, koji je zaigrao u prvoj momčadi iako je prije nekoliko dana igrao finale Afričkog kupa nacija. U 62. minuti propustio je čisti zicer glavom za izjednačenje, a u 83. minuti napravio je grešku u obrani što je rutinski iskoristio Vučinić za treći gol Juventusa.

Šest minuta prije toga 'crno-bijeli' su povisili na 2-0 preko Marchisija, koji je sjajno izbacio braniča te matirao golmana u bliži kut.

- Ovo je sjajan rezultat na ovako teškom stadionu. Došli smo ovdje zabiti bar jedan gol, ali smo zabili tri bez da smo ijedan primili zato smo jako sretni - rekao je strijelac drugog gola Marchisio.

Uzvratna utakmica igra se u Torinu 6. ožujka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 192
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu