Obavijesti

Sport

Komentari 61

Slavlje pragmatičnih Danaca, Peru promašio sve pa i penal

Slavlje pragmatičnih Danaca, Peru promašio sve pa i penal
1

Skandinavce su do pobjede odveli sjajni vratar Schmeichel i peruanski tragičar Cueva koji je u nadoknadi prvog dijela promašio penal (nad njim je i skrivljen prekršaj potvrđen VAR-om)

VIDEO

Tko promašuje, kad tad će biti kažnjen. Igrač nad kojim je skrivljen penal ne treba pucati taj penal.

To su dva nepisana nogometna pravila koja je Peru danas prekršio pa ih je pragmatična Danska uredno kaznila, ali... Tek nakon što joj je to sjajnim obranama omogućio njen vratar Kasper Schmeichel (Petera starog sin).

Danci su dominirali posjedom lopte u prvom dijelu no Peru je dominirao stvaranjem prigoda i - pogađanjem Schmeichela umjesto njegove mreže. Najraskošniji danski igrač Christian Eriksen nije bio bogzna kako inspiriran, kao uostalom nitko od Danaca osim Schmeichela. Poduzetnost Južnoamerikanaca nagrađena je u prvoj minuti nadoknade prvog poluvremena kada je (nakon potvrde kroz korištenje VAR tehnologije) gambijski sudac Gassama prekršaj na Christianu Cuevi ocijenio dovoljnim da dosudi penal za Peru. Cueva je gledao Schmeichela kako pleše po gol-crti i onda s bijele točke pucao - i preko vratara i preko gola.

Peru je i drugo poluvrijeme počeo festivalom promašaja, tražio to vodstvo no dočekao je danski gol. Eriksen je povukao kontru, u idealnom trenutku asistencijom u šansu gurnuo napadača Leipziga Yussufa Poulsena koji je smireno realizirao prigodu unatoč tome što mu Pedro Gallese istrčavanjem skratio kut.

U pola sata do kraja susreta na Mordovia Areni u Saransku bilo je prigoda na obje strane (naravno, više peruanskih) no Danska je daleko više mislila na obranu, a Peru se nastavio - zabijati u Kaspera Schmeichela.

Utakmica nije bila baš spektakularna, ali bila je dobra, gledali smo sadržajnih 90 minuta i zanimljiv nogomet. Peruu nije pomoglo ni kad su na terenu zajedno bili Paolo Guerrero i Jefferson Farfan. Kod Peruanaca svi su složno promašivali ili u izglednim situacijama komplicirali ili bili sebični ili nisu mogli preko danskog vratara.

U slijedećem kolu (za pet dana) igraju Danska-Australija tj. Francuska-Peru. I Tricolori i Danci sigurno mogu znatno bolje. Zapravo, morat će bolje ako žele otići daleko na ovom Mundialu. Ali... Nakon prvog kola u skupini C vlada - apsolutna europska dominacija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske