Obavijesti

Sport

Komentari 3

Povratak tek u srpnju: Raketa krajem tjedna ide na operaciju

Povratak tek u srpnju: Raketa krajem tjedna ide na operaciju
6

Liječnici su potvrdili najcrnje sumnje. Rakitić će morati na operaciju. U srijedu ide u Švicarsku na pregled, a do kraja tjedna specijalist za stopalo trebao bi ga operirati

VIDEO

Liječnici su potvrdili da sam slomio kost u stopalu, rekao nam je hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić poslije pregleda u Sevilli i dodao da je sezona za sada za njega gotova.

Ivan je izašao iz igre u 29. minuti nedjeljnoga gostovanja Seville u Almeriji. Na njega nitko nije startao nego se, kako je rekao, praktički sam ozlijedio. Izašao je iz duela, riješio se protivničkog igrača i osjetio bol u lijevom stopalu. Morao je izaći iz igre.

Ozljeda je došla u najlošijem trenutku za Sevillu. Rakitićev klub bori se za Europu, no u posljednja četiri kola morat će igrati bez jednog od najvažnijih igrača.

- Konzultirao sam se s liječnicima i odlučili smo da lom kosti u stopalu moram riješiti operacijom - kaže Raketa i dodaje: 

-  U srijedu putujem u Švicarsku u Zürich gdje će me pregledati dr. Huber koji će me i krajem tjedna operirati. Doktor Huber je specijalist za ozljede gležnja i stopala, a već sam bio kod njega nekoliko puta.

- Bit će mi to prva operacija u životu, a oporavak bi mogao trajat  između 4 i 7 tjedana. Nadam se da ću se na teren vratiti početkom srpnja jer sredinom istog mjeseca počinju pripreme Seville. Ovo mi je druga teža ozljeda u karijeri, u Schalkeu sam prije nekoliko sezona zbog problema s ligamentima pauzirao 5 ili 6 tjedana. Strašno mi je žao što se ovo dogodilo u najnezgodnije vrijeme. Dobili smo dvije utakmice zaredom, vratili se u borbu za Europu i ja se ozlijedim. A žao mi je i zbog toga što se to dogodilo pred važnu utakmicu s Gruzijom - tužan je bio Raketa.

No osim Sevillina trenera Gregorija Manzana, na mukama će biti i hrvatski izbornik Slaven Bilić. Nakon svih nevolja s ozljedama u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, Bilić će i za ključnu utakmicu protiv Gruzije 3. lipnja imati problema sa sastavljanjem momčadi.

- Ne moram govoriti koliko je Ivan važan za nas. Nametnuo se kao standardni igrač i jasno je da će to biti veliki hendikep - rekao je Slaven Bilić nakon što je čuo loše vijesti.

- I Niko Kranjčar ima žute kartone pa ne može igrati protiv Gruzije. Drugi igrači nisu standardni u klubovima i definitivno nam neće biti lako. No Modrić je u sjajnoj formi, Jelavić ‘trpa’ u Rangersima, tako da ćemo se ipak nekako snaći - dodao je Bilić.

Bez Kranjčara i Rakitića “kockasti” će imati vrlo težak zadatak protiv gruzijskog bunkera.

- Nema plakanja. Imamo mnogo igrača koji su se nametnuli i zaslužili reprezentativni status. Sad će oni morati malo podmetnuti leđa - zaključio je hrvatski izbornik.

Lom metatarzalne kosti čest je kod nogometaša

Peta metatarzalna kost jedna je od tri točke stopala koje čine kontakt s podlogom. Oporavak kod običnih ljudi traje najmanje šest tjedana, no kod nogometaša traje kraće. Lomili su je Rooney,Beckham, Gerrard...

Luka Modrić ozlijedio se uoči puta u Latviju

Ponajbolji hrvatski igrač ozlijedio je mišić u pretkolu Lige prvaka protiv Young Boysa i izostao s kvalifikacijske utakmice protiv Latvije. Nije igrao ni prijateljske utakmice početkom godine.

U Tel-Aviv morali smo bez Nikice Jelavića

Čim je došao u Rangerse, Nikica Jelavić počeo je zabijati. Zatim je teško stradao nakon krvničkog starta igrača Heartsa lani u listopadu. Nije igrao tri i pol mjeseca te je propustio Izrael.

Eduardo nije mogao igrati protiv Gruzije

Nekoliko dana uoči puta u Tbilisi Eduardo je ozlijedio skočni zglob na Šahtarovu treningu. Izgledalo je kako bi mogao biti spreman. No nije bio, a koliko nam je nedostajao, pokazao je rezultat.

A taman mu je krenulo...

U zadnjih šest utakmica za Sevillu Rakitić je zabio tri gola, a ove sezone u 15 nastupa zabio je pet golova.

U studenom smo ostali bez Olića

Bayernov napadač dugo je vukao ozljedu lijevog koljena, no u studenom je zaključio da više ne može čekati s operacijom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići