Obavijesti

Sport

Komentari 12

Povratak u prošlost: Šuker je glumio, nisam ga pipnuo

Povratak u prošlost: Šuker je glumio, nisam ga pipnuo
5

U svojevrsnom vremeplovu kroz podsjećanje na njemačke uspjehe sa Svjetskih prvenstava Spox se sjetio ispadanja 'elfa' s Mundijala 1998. godine

VIDEO

Portal Spox.com prisjetio se uspjeha njemačke nogometne reprezentacije na svjetskim prvenstvima, a dotaknuli su se i i spadanja na Mundijalu 1998. o brončane Hrvatske. Bilo je to 4. srpnja, a jaku njemačku nogometnu reprezentaciju tom je prilikom s 3-0 iz Francuske ispratila hrvatska nogometna reprezentacije. Pomoglo je "vatrenima" isključenje Christiana Wörnsa koji je na "zlatnoj kopački" Davoru Šukeru napravio prekršaj u 41. minuti koji je glavni sudac utakmice Rune Pedersen ocijenio vrijednim isključenja, nakon čega su golove postigli Robert Jarni, Goran Vlaović i Davor Šuker. Za prestižnu internetsku njemačku sportsku stranicu Wörns se prisjetio tog događaja.
Kakve uspomene nosite iz Francuske?
- Skupinu smo završili na prvome mjestu sa sedam bodova, ali smo do pobjede protiv SAD-a i Irana stigli uz dosta muke. I protiv Jugoslavije smo imali sreće, kao i protiv Meksika u osmini finala. Igrajući gledano bilo je to ukupno dosta loše.
Poslije utakmice protiv Hrvatske izbornik Bertie Vogts nije se ponio poput gospodina, već je rekao da je sudac Pedersen iskrojio rezultat.
- Poslije takvih utakmica dolazi do emocionalnog pražnjenja, a svatko se s time nosi na svoj način. Vogts je ambiciozan trener i čovjek
Dolazimo i do vašeg crvenog kartona. Možete li se prisjetiti sekundi koje su prethodile isključenju?
- Duga lopta došla je do Matthäusa koji mi ju je želio proslijediti. Dodavanje mu je bilo prekratko i ja sam želio raščistiti situaciju. Shvatio sam da ću u svom startu zakasniti i želio sam odustati od svega, no prekasno. Iako je start izgledao žestoko, jedva sam ga dotaknuo. Ono što je Davor Šuker potom napravio bila je predstava. I to je jako utjecalo na suca. Crveni karton bio je previše, mislim da Šuker nije bio ozlijeđen. Očekivao sam žuti karton i bio sam jako iznenađen isključenjem.
Što ste pomislili kada ste vidjeli boju kartona?
- Bio sam dotučen. Radilo se o nokaut utakmici, a deset na jedanaest u takvoj utakmici označava kraj. Sjeo sam u svlačionicu i odgledao utakmicu do kraja.
Je li vas razljutila loša Matthäusova lopta?
- Ne, takvo se što događa. Više me razljutila Šukerova glumačka predstava.
Šuker je rekao da vam je sudac trebao pokazati tri crvena kartona.
- Kada je nosio dres Münchena 1860 Šuker je rekao da taj prekršaj ipak nije bio tako strašan. Kada se nogometaš tri ili četiri puta prevrne po travnjaku može se zaključiti da je riječ o glumi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići