Obavijesti

Sport

Komentari 3

Povrh pobjede, Dinamo može postati pravi kulturni pokret

Povrh pobjede, Dinamo može postati pravi kulturni pokret
1

Blagoslovljen je klub čija publika dolazi neovisno o rezultatu. A koje se ne moraš bojati, koja ti ne divlja pod prozorom i prijeti, ne napada na ulici i stadionu

VIDEO

Sredinom devedesetih mnogi su odgonetavali Rosenborgovu tajnu. Kako mogu stalno igrati Ligu prvaka? Iz Dinamovih cipela zapravo bi trebalo odgonetnuti tajnu dolazaka na Rosenborgov stadion nasmijanih četrdesetogodišnjakinja.

Došla s mužem, dečkom, curom, djetetom, društvom, Dinamov najveći iskorak bio bi publika koja se dolazi zabaviti, raduje se pobjedi, ali ne očajava zbog poraza. Gledateljstvo kojem rezultat nije presudan, jer rezultat nije iznad igre, nije iznad kluba.

Što se momčadi tiče, pobjeda nije najvažnija, pobjeda je jedino za što se igra (Lombardi), no blagoslovljen je klub čija publika dolazi neovisno o rezultatu. A koje se ne moraš bojati, koja ti ne divlja pod prozorom i prijeti, ne napada na ulici i stadionu.

Dinamu zapravo treba nekoliko igrača koji se riješe suparnika, sjure u šesnaesterac, koji onda još ili sami zabiju ili, bolje, dodaju.

Imaš li stalno nekoliko takvih igrača, a klub vode pristojni ljudi, imaš skoro sve potrebno da te stalno gledaju nasmijane gospođe u četrdesetima i cure u dvadesetima.

A za gospodu i dečke se podrazumijeva da su na stadionu. Imaju i koga i što gledati.

U tim okolnostima više nije nedostižan ni stadion za, eto, neka bude dvadeset ili trideset tisuća ljudi. Ma neka bude kao Rosenborgov. Bombončić.

Bilo kome tko je upravljao tvrtkom s više od deset zaposlenih lako je izračunati koliko vrijedno zemljište Zagreb treba dati besplatno u zamjenu za sve poreze koji će Dinamo uplatiti u gradski proračun u idućim godinama pa do vječnosti.

Suparnici s kojima će Dinamo igrati u skupini s tim nemaju nikakve veze.

Volio bih da za koju godinu ne odgonetavamo toliko tajnu pobjede u utakmici s nekim odlikašem, koliko da se bavimo prvim, po mogućnosti privatiziranim (dionice i navijačima), klubom na čije se utakmice svakih tjedan ili dva ide kao na festival.

Vjerujem da će Dinamo dobiti koju, a možda i više od koje utakmice u skupini, ali zamah koji trenutačno ima može se iskoristiti za doslovce svjetonazorski pomak.

Dinamo je maltene u poziciji da se, uspije li, za koju godinu kandidira za nagradu u kulturi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Što voze 'vatreni'? Modrić ima Bentleyja i sponzorski BMW, a Brozović čuva 'zvijer' u garaži
LUKSUZNI VOZNI PARK

Što voze 'vatreni'? Modrić ima Bentleyja i sponzorski BMW, a Brozović čuva 'zvijer' u garaži

Odlučili smo malo zaviriti kakve automobile imaju hrvatski nogometaši. Modrić ima Bentley od dva milijuna kuna, a Petković nabrijani Mercedes AMG E63 S

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!
ZVIJEZDE NA SNIMANJU

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!

Gvardiol, Pjaca i Labrović imaju sponzorske obveze, u domaćem dresu za Europsko prvenstvo pozirali su na odmorištu na autocesti A4 u Sesvetama
Doznajemo: Nijemac će suditi derbi  između Hajduka i Dinama
POSUDBA IZ BUNDESLIGE

Doznajemo: Nijemac će suditi derbi između Hajduka i Dinama

Riječ je o njemačkom sucu rođenom u Berlinu, koji redovito sudi utakmice Bundeslige. Nedavno je dijelio pravdu na utakmici Bayera iz Leverkusena i Wolfsburga, a išao je i na 'posudbe' u grčku ligu