Sport

Komentari 1

'Pozitivni smo oko Salaha, ali moramo naučiti i bez njega...'

'Pozitivni smo oko Salaha, ali moramo naučiti i bez njega...'

Nakon ozljede ramena u finalnoj utakmici Lige prvaka, sumnjalo se da će Mohamed Salah ostati bez SP-a. Najnovije prognoze govore da će ipak otputovati u Rusiju, ali izbornik je spreman na sve

U Egiptu raste zabrinutost oko toga hoće li Mohamed Salah nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, ali izbornik Cuper siguran je da će moći računati na zvijezdu već sljedeći tjedan u utakmici protiv Urugvaja.

Izbornik egipatske nogometne reprezentacije Hector Cuper izjavio je da se njegova momčad već priprema na ono najgore, ako bi se slučajno dogodilo da se Mohamed Salaha ne oporavi na vrijeme za SP u Rusiji.

Napadač Liverpoola ozlijedio je rame u finalnoj utakmici Lige prvaka protiv Real Madrida u duelu sa Sergiom Ramosom, a unatoč prognozama da će biti spreman za Rusiju, izbornik Cuper ističe da moraju biti spremni na sve.

Priznao je Cuper da im je Salah najbitniji igrač, ali također napominje da si momčad ne smije dopustiti da ovisi o jednom igraču na ovakvom turniru.

- Nadamo se da do toga neće doći. Pokušavamo biti ista momčad, ne smijemo si dopustiti da ovisimo o jednom igraču.

- On nam je bitan, ali ako ne bude spreman na vrijeme bit ćemo spremni s drugim igračem. Ovo je nogomet, takve stvari mogu se dogoditi bilo kojem igraču. Možda ćemo ga morati zamijeniti, ali nadamo se da nećemo.

Kasnije je 62-godišnjak otkrio i da je Salah u fazi oporavka, ali ne samo ramena. Cuper smatra kako Salah trenutno nije na nivou drugih igrača, jer u zadnje vrijeme nije trenirao normalno kao ostali.

- Salah je u fazi oporavka i to ne samo s liječenjem ramena. Moramo poboljšati i razinu njegove spremnosti, jer ga je ozljeda spriječila da trenira normalno, ali od doktora nam stižu samo dobre vijesti. Nadamo se da će biti s nama prije Urugvaja. Optimistični smo i čekamo ga - zaključio je Cuper.

Mohamed Salah (25) jedna je od ključnih karika za Egipat na ovom Svjetskom prvenstvu, nakon izvanredne sezone u Liverpoolu.

Ovaj mjesec nije sudjelovao ni na jednom treningu reprezentacije tako da će morati još više raditi, kada se oporavi, kako bi došao na razinu na kojoj su njegovi suigrači, 

Najčitaniji članci