Obavijesti

Sport

Komentari 18

Poznata je satnica SP u Kataru: Utakmice počinju već od 11 sati!

Poznata je satnica SP u Kataru: Utakmice počinju već od 11 sati!
1

Finale SP-a 2022. igrat će se 18. prosinca na stadionu Lusail pred 80 tisuća gledatelja. Prema srednjoeuropskom vremenu utakmice će se igrati u četiri termina: od 11, od 13, od 17 i od 20 sati

VIDEO

Svjetsko nogometno prvenstvo 2022. u Kataru otvorit će se 21. studenoga na Al Bayt stadionu pred 60 tisuća gledatelja u 11 sati, a završiti velikim finalom na stadionu Lusail - 18. prosinca, pred 80 tisuća navijača u Dohi.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako je Hrvatska 2018. dočekala svoje 'Vatrene'

Pokretanje videa...

07:01

Satnicu je u srijedu objavila Fifa osvrćući se na najspecifičniji nogometni Mundijal u gotovo stoljetnoj povijesti (prvi je održan 1930. u Urugvaju, a 1942. i 1946. se nije igralo).

Dok bude trajalo natjecanje po skupinama nagledat ćemo se nogometa od prijepodneva do dva sata pred ponoć. Jer prema srednjoeuropskom vremenu utakmice će se igrati u četiri termina: od 11 sati od 13, od 17 i od 20 sati.

Svi su stadionu glavnom gradu Dohi ili na nekoliko kilometara od Dohe. Igrat će se na osam stadiona kapaciteta od 40-80 tisuća sjedećih mjesta.

Svaki bi trebao imati rashladni kapacitet da uzavrelu katarsku temperaturu spusti i za do 20 stupnjeva niže od vanjske. Završni je ždrijeb planiran za travanj 2022.

Natjecanje po skupinama trajat će 12 dana sa četiri utakmice dnevno, a iznimno mala udaljenost između stadiona trebala bi navijačima (dovoljno 'potkoženima' da si priušte odlazak na SP i dovoljno otpornima na vrućinu) omogućiti da vide i više od jedne utakmice dnevno - uživo.

SP 2018, Argentina - Hrvatska

Fifa i domaćini ipak su zadržali pravo prilagodbe satnice, upravo zbog brojnih navijača i gostiju koji će se sliti u bogatu državicu u Perzijskom zaljevu te zbog - domaćih ljudi (Katar ima 2.8 milijuna žitelja).

Do zime 2022. i pandemija korona virusa mogla bi (trebala) biti stavljena pod kontrolu pa se zasad sve vezano uz Svjetsko prvenstvo planira kao da Covid-19 nikad nije ni pomolio svoju ružnu glavu.

Europske kvalifikacije za SP 2022. krenut će u studenome 2021. godine. Ukupno 55 reprezentacija igrat će u 10 skupina sa po pet momčadi te još pet sa šest reprezentacija. Ždrijeb kvalifikacija održat će se 29. studenoga - u Kataru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'