Sport

Komentari 39

Poznati gotovo svi sudionici u drugoj fazi LP-a, a što to znači za Dinamo: Mogu ići i na Barcu

Poznati gotovo svi sudionici u drugoj fazi LP-a, a što to znači za Dinamo: Mogu ići i na Barcu

Ako 'plavi' završe drugi, mogu samo na klubove iz Lige prvaka! To može biti RB Leipzig, Borussia, Barca... A ako završe treći, prva proljetna prepreka bit će im netko od drugoplasiranih u Konferencijskoj ligi

Dinamo je treći put u četiri godine izborio europsko proljeće. Eto, vrlo brzo smo došli do toga da i taj rezultat... ono, nije baš nešto. Ni u svlačionici ni na tribinama nitko nije slavio. Iako je to Dinamo čekao 50 godina, a ostali hrvatski klubovi nažalost još uvijek su miljama udaljeni od takvog rezultata.

Kolo je do kraja Europske lige i Dinamo može završiti na drugom ili trećem mjestu. Drugo vodi u šesnaestinu finala Europske lige, treće u istu fazu Konferencijske ligePosljednje se kolo igra 9. prosinca, a 13. prosinca ždrijeb je šesnaestine finala. Koja se, pak, igra 17. i 24. veljače 2022.

Što se tiče Lige prvaka, kao prvoplasirani su dalje prošli Manchester City, Liverpool, Ajax, Real Madrid, Bayern, Manchester United i Juventus, dok kao drugoplasirani dalje idu PSG, Atletico Madrid, Sporting, Inter, Benfica, Villarreal/Atalanta, RB Salzburg i Chelsea.

Na koga može Dinamo u Europskoj ligi?

Format natjecanja malo se promijenio pa pobjednici skupina idu izravno u osminu finala, a kao drugi u skupini, "plavi" bi bili nositelji u ždrijebu. No, to im znači vrlo malo. Konkretno: uzvratnu utakmicu u Maksimiru.

Ali Dinamov će suparnik biti netko od trećeplasiranih iz Lige prvaka! Tako je, naime, Uefa odredila, da se za mjesto u osmini finala u svojevrsnom playoffu bore klubovi koji su ispali iz Lige prvaka protiv drugih iz skupina Europske lige.

Dakle, Dinamovi su potencijalni suparnici:

Na koga može Dinamo u Konferencijskoj ligi?

Ako, dakle, završi treći, Dinamo će u šesnaestinu finala premijernog Uefinog natjecanja. Gdje će, po modelu višeg ranga, treći iz skupina Europske lige igrati protiv osam drugih iz skupina Konferencijske lige. Prva bi se utakmica igrala u Zagrebu.

Dinamovi su potencijalni suparnici:

       POGLEDAJTE BORBU VEČERI S FNC 4: ERSLAN VS DA SILVA

       

Najčitaniji članci