Obavijesti

Sport

Komentari 181

Poznati su svi polufinalisti Eura: Evo tko igra s kim, gdje i kada

Poznati su svi polufinalisti Eura: Evo tko igra s kim, gdje i kada

Iako su otpali svjetski i europski prvak Francuska i Portugal, kao i Njemačka, Nizozemska ili svjetski doprvak Hrvatska, polufinale Eura 2020 bit će sjajno. Recite nam u anketi: Tko će biti prvak?

Danska je pobijedila Češku, a Engleska je demolirala Ukrajinu. Završetkom subotnjih četvrtfinalnih ogleda Europskog prvenstva poznati su svi polufinalisti!

POGLEDAJTE VIDEO: Stadion Wembley

Pokretanje videa ...

S jedne strane Engleska i Danska, s druge fantastičan okršaj Italije i Španjolske. Polufinale Eura ispunilo je očekivanja premda su već ranije otpali svjetski prvak Francuska, aktualni europski prvak Portugal, Njemačka, Nizozemska, pa i Hrvatska, svjetski doprvak.

Engleska se prvi put na Euru selila izvan domovine pa je s Ukrajinom igrala u Rimu, a ne na Wembleyju. I čini se da joj je godilo jer je utrpala četiri komada i mrežu sačuvala netaknutom čime je jedina reprezentacija na prvenstvu koja još nije primila gol. Sada se ponovno vraćaju kući.

Susret između Engleske i Danske igrat će se 7. srpnja u srijedu na Wembleyju, a utakmica počinje u 21 sat.

Drugi polufinalni ogled, koji će ujedno biti mnogo atraktivniji nogometnim zaljubljenicima diljem svijeta, je onaj između Italije i Španjolske. Španjolci su se provukli protiv Švicarske na penale dok je Italija izbacila prvu reprezentaciju svijeta Belgiju i najavila svoj pohod na finale.

Talijani su uz Engleze najuvjerljivija reprezentacija na prvenstvu pa se stoga još i tijekom grupne faze nagađalo da bi upravo oni mogli do finala.

Italija i Španjolska igrat će također na Wembleyju s tim da se utakmica igra dan ranije, 6. srpnja u utorak. I ona je na rasporedu u 21 sat.

Anketa 24sata: Tko će biti prvak?