Sport

Komentari 29

Poznati svi parovi četvrtfinala: Španjolci namjerno izgubili?

Poznati svi parovi četvrtfinala: Španjolci namjerno izgubili?

Poraz u ogledu Španjolske i Brazila donosio je 3. mjesto u grupi i izbjegavanje SAD -a do finala, odnosno, u najboljem slučaju - srebrnu medalju. Španjolci su izgubili

S Olimpijskih igara u Londonu su dosad potjerana četiri muška para u badmintonu, kao i alžirski atletičar Taoufika Makhloufija. Razlozi su bili tankiranje mečeva ili u utrkama...

Hoće li se i dalje čelni ljudi Olimpijskih igara boriti protiv takvog načina prezentacija na sportskim terenima i hoće li nešto pomnije pogledati košarkašku utakmicu posljednjeg 5. kola skupine B olimpijskog turnira između Španjolske i Brazila. Ulog je bio izuzetno velik, odnosno, u ovoj se utakmici zapravo odlučivalo o - srebru ili bronci.

Pobjednik tog ogleda zauzima drugo mjesto skupine B, što donosi odlazak na američki Dream Team u polufinale, odnosno, u najboljem slučaju - brončanu medalju. Poraz u današnjem ogledu donosi treće mjesto u skupini i izbjegavanje SAD-a do finala, odnosno, u najboljem slučaju - srebrnu medalju. Španjolci su izgubili.

Brazil je slavio 88-82 u utakmici gdje su rezultat okrenuli pet minuta prije kraja i doslovno protutnjali pored Španjolaca u toj završnici. Sa 23 poena je najbolji igrač Brazila bio Leandro Barbosa sa 23 poena, dok je Pau Gasol predvodio Španjolce sa 25 poena, sedam skokova i dvije blokade.

Recimo da je u toj skupini B Rusija upisala prvi poraz, ali ništa joj nije škodio. Kirilenko i društvo su ostali prvi. Australija je pobijedila 82-80 tricom Patricka Millsa sa zvukom sirene, dok je povijesnu pobjedu ostvarila Velika Britanija, svladavši Kinu s uvjerljivih 90-58.

U skupini A je Litva gubila od Tunisa sve do zadnje četvrtine, ali je tada okrenula ogled i lako dobila utakmicu 76-63, dok je Francuska upisala i četvrtu pobjedu. Bili su Parker i ostali bolji od Nigerije 79-73.

Znaju se i četvrtfinalni parovi. Igrat će: 

SAD - Australija, Francuska - Španjolska, Brazil - Argentina i Rusija - Litva

OI, košarka, 5. kolo skupine A:

Litva - Tunis 76-63

Francuska - Nigerija 79-73

SAD - Argentina (kasnije)

Redoslijed:

1. SAD 4-0 (-1), 2. Francuska 4-1, 3. Argentina 3-1 (-1), 4. Litva 2-3, 5. Nigerija 1-4, 6. Tunis 0-6.

skupina B:

Australija - Rusija 82-80

Velika Britanija - Kina 90-58

Brazil - Španjolska 88-82

Redoslijed: 

1. Rusija 4-1, 2. Brazil 4-1, 3. Španjolska 3-2, 4. Australija 3-2, 5. Velika Britanija 1-4, 6. Kina 0-5.

Najčitaniji članci