Sport

Komentari 10

PPD Zagreb nastavlja okupljati veterane: Vratio se i Gojun (35)

PPD Zagreb nastavlja okupljati veterane: Vratio se i Gojun (35)

Zagreb je vratio Jakova Gojuna koji je potpisao na dvije godine, a uz njega je potpisao i Dino Slavić koji će činiti golmanski tandem s Filipom Ivićem u sljedećoj sezoni

Nakon Ivana Čupića, Željka Muse i Filipa Ivića u PPD Zagrebu od iduće će sezone igrati i Jakov Gojun (35) i Dino Slavić. Gojun se vraća u klub u kojemu je proveo tri godine prije odlaska u inozemstvo te se pridružio onom starijem i iskusnijem dijelu momčadi, dok će Slavić (28) s Ivićem činiti golmanski tandem.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Drago mi je da sam opet došao u Zagreb, gdje sam i započeo karijeru. Mogu slobodno reći da mi je Zagreb bio odskočna daska prema inozemnoj karijeri. Kao klub i sredinu uvijek sam ga cijenio, bez obzira na lošije rezultate prošlih godina - rekao je bivši reprezentativac koji je od 2015. u berlinskom Füchseu u koji je stigao iz PSG-a.

- Respektabilna momčad s Čupićem, Musom, Ivićem i ostalima se slaže za sljedeću sezonu, što mi se jako svidjelo i prepoznao sam ambiciju u tome. Želja mi je uvijek bila vratiti se u Zagreb i Hrvatsku, a veseli me što ću nakon jedne jake Bundeslige moći dati svoj doprinos ovom mladom Zagrebu koji uz pomoć nas nekoliko starijih može ostaviti svoj rezultatski trag. Čeka nas naporna i teška sezona jer je EHF Liga prvaka iz godine u godinu kvalitetom sve bolja, ali ova momčad ima dobru perspektivu. Trenera Obrvana poznajem i poznam njegov stil rada. Ozbiljan je i zahtjevan te slobodno mogu reći da traži savršenstvo. Svjestan sam svega i znam da svoje znanje želim prenijeti na mlađe igrače i mlađe uzraste jer su u jednom dobrom klubu koji ih jednog dana može lansirati u najveće i zvučne europske klubove. Imam veliki motiv, želju i volju te sam siguran da uz jedan dobar radi i borbu ili kako kažemo bacanje 'na glavu' idemo u nove pobjede - dodao je Gojun koji je prije PSG-a i Füchsea igrao i za ugašeni Atletico Madrid.

On je potpisao dvogodišnji ugovor, a Slavić na jednu godinu. Riječanin se vraća na hrvatske parkete s kojih je preko Umaga otišao u Ademar Leon prije tri godine i prometnuo se u ponajboljeg golmana španjolske lige.

- Mislim da mi je nakon tri godine u Ademar Leonu ovo jedan dobar iskorak u karijeri. Nadam se da ću svojim igrama te požrtvovnošću i borbenošću doprinijeti svim ciljevima koje klub ima. O glavnom treneru sam čuo samo sve najbolje, dok nekolicinu igrača znam jako dobro. S nekima sam igrao u Premijer ligi, dok se s drugima poznam i privatno. Nadam se da nas u ovim čudnim i teškim vremenima za sport čeka jedna uspješna sezona.

 

Najčitaniji članci