Obavijesti

Sport

Komentari 6

PPD Zagreb nastavlja remont: Odlazi hrvatski reprezentativac

PPD Zagreb nastavlja remont: Odlazi hrvatski reprezentativac

Povremeni hrvatski reprezentativac Matej Ašanin, koji je osvojio europsko srebro prošle godine, seli se u Bundesligu, u Ludwigshafen, gdje je već proveo drugi dio sezone 2019.

PPD Zagreb nastavlja svoj nužni remont za sljedeću sezonu. Dio Zagrebove momčadi koja je ove sezone napravila što nije nijedna - izgubila sve utakmice u skupini Lige prvaka, njih 14 - više neće biti prvi golman Matej Ašanin (27).

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

Povremeni hrvatski reprezentativac, koji je osvojio europsko srebro prošle godine, seli se u Bundesligu, u Ludwigshafen, gdje je već proveo drugi dio sezone 2019. godine, kada je i njegovim obranama, uostalom, taj klub u nevjerojatnom raspletu, pobijedivši Löwen u gostima i uz poklapanje drugih rezultata, ostao bundesligaš.

- Glavni je razlog mog dolaska što volim i poštujem ovaj klub i sve navijače. Kada sam odlazio, bio sam presretan što smo napravili čudo, ali i tužan jer sam brzo otišao - rekao je Ašanin nakon potpisa dvogodišnjeg ugovora.

U susretu 3. kola rukometne Lige prvaka PPD Zagreb izgubio od Aalborg Handbolda

I sada će Ludwigshafenu trebati čudo da ostane prvoligaš jer nalazi se u zoni ispadanja. Jedina šansa za spas izgleda Balingen, Ašaninov bivši klub, koji ima dva boda više.

Ovaj dvometraš branio je u inozemnoj karijeri još za Ademar Leon i lisabonski Sporting, a u drugom dolasku mjesto će mu u Ludwigshafenu prepustiti nekadašnji zagrebaš Gorazd Škof, koji završava karijeru, te Makedonac Tomovski koji napušta klub.

Zagreb će, pak, morati u potragu za novom golmanskom jedinicom...