Obavijesti

Sport

Komentari 11

Pralijin dream team: Prije 12 g. vidio sam da je Pirlo potencijal

Pralijin dream team: Prije 12 g. vidio sam da je Pirlo potencijal
8

Kao mlad i nepoznat igrač stigao je na posudbu u Regginu i odmah se vidjelo kako se radi o potencijalu. Bilo je to prije 12 godina, a on još uvijek igra na najvišem nivou

VIDEO

Nenad Pralija ponikao je u RNK Split, odakle ga je Ivan Katalinić doveo u Hajduk. Već u slijedećoj sezoni zaigrao je Ligu prvaka, što je bila prava odskočna daska u njegovoj karijeri, koja ga je vodila u Espanol, Regginu i Maccabi iz Haife, s kojima je postizao velike uspjehe. Posebno se pamte prvi, povijesni nastupi u Ligi prvaka s Hajdukom i Maccabijem.

Za reprezentaciju Hrvatske Pralija je odigrao svega 11 susreta, no treba uzeti u obzir da je u naponu snage za konkurenciju imao igrače poput Zvonimira Bobana, Roberta Prosinečkog, Aljoše Asanovića... pored kojih se bilo iznimno teško probiti.

Golman - Tonći Gabrić

Bio je legenda Hajduka, svi skupa posebno pamtimo njegove sjajne obrane, koje su nas držale u životu u Ligi prvaka 1994/'95. Bio je jedan od najboljih igrača, ne samo Hajduka, nego cijele skupine u kojoj smo se na koncu izborili za plasman u četvrtfinale.

Desni bočni - Darko Butorović

U vrijeme najvećih uspjeha Hajduka, osvajanja duple krune i plasmana u Ligu prvaka, ¨Kike¨ Butorović, kako smo ga svi zvali, bio je jedan od najzaslužnijih igrača. Njegov kasniji transfer u Porto dovoljno govori o kakvom je igraču bilo riječ. Žao mi je što nikad nije dobio pravu prigodu u reprezentaciji.

Desni stoper - Mauricio Pochetino

Veliki vođa, koji je nakon sjajne igračke karijere danas i trener Espanola. Tipičan Argenitinac, sjajan tehničar i beskompromisan borac, koji mi je jako puno pomogao u prilagodbi na novi klub i na momčad, kad sam stigao u Španjolsku.

Lijevi stoper - Zoran Vulić

Bilo što reći o njemu bilo bi suvišno. Pravi igrač, koji je mogao jednako dobro igrati na bilo kojoj poziciji, pravi kapetan, koji je znao voditi momčad i držati je zajedno, danas pravi trener.... On bi u svakoj mojoj momčadi bio kapetan.

Liievi bočni - Adoram Keisi

Vjerojatno najbolji lijevi bek koji je ikad igrao u Izraelu, dugogodišnji igrač Maccabija iz Haife i izraelske reprezentacije. Ne samo da je bio odličan obrambeni igrač, nego je svojim prodorima, centaršutevima, često i golovima rješavao utakmice i bio jedna od najboljih igrača u prvom povijesnom plasmanu izraelskog kluba u Ligu prvaka.

Vezni - Aljoša Asanović

S njim sam igrao u Hajduku i u reprezentaciji, puno mi je svojom igrom pomogao, otvorio mi je prostor da mogu slobodno igrati. Njegova kasnije karijera, pogotovo ono što je odigrao u reprezentativnom dresu u Francuskoj, najbolji su dokaz koliko je veliki igrač Aljoša Asanović bio.

Vezni - Andrea Pirlo

Kao mlad i nepoznat igrač stigao je iz Intera na posudbu u Regginu i odmah se vidjelo kako se radi o velikom potencijalu. Odigrao je gotovo sve utakmice, pomogao nam da izborimo Intertotto Kup... Bilo je to prije 12 godina, a on još uvijek igra na najvišem nivou u Milanu.

Vezni - Dean Računica

Kad sam stigao u Hajduk, Dean Računica je bio na vrhuncu, mislio sam da je za njega samo nebo granica i da će jednoga dana zaigrati za Real Madrid. Bio je čudo od igrača, najbolja ¨liva noga¨ s kojom sam ikad zajedno igrao.

Napadač - Milan Rapaić

¨Miki¨ nas je svojim golom u Varšavi odveo u Ligu prvaka. Njegove igračke, pogotovo ljudske kvalitete su nemjerljive. Veliki igrač, veliki čovjek, na koncu je to potvrdila i njegova karijera, igrao je za brojne velike klubove, u kojima je i danas legenda.

Napadač - Florin Raducioiu

Stigao je u Espanol iz Milana i odmah se potvrdio kao veliko pojačanje. Kad bih ga uspoređivao s nekim igračem danas, onda bi to bio Cristiano Ronaldo. Florin je bio jednako brz s loptom, prodoran i efikasan. Lakoća kojom je davao golove bila je fascinantna.

Napadač - Yossi Benayoun

Zajedno smo igrali u Maccabiju iz Haife, osvojili 2 prvenstva, igrali Ligu prvaka... Yossi je vjerojatno najbolji igrač u povijesti izraelskog nogometa, njegovi kasniji klubovi poput West Hama, Liverpoola i Chelsea svjedoče koliko je dobar. Premda je igrao na krilu, dao je jako puno golova. I danas smo u kontaktu i drago mi je što je napravio tako zapaženu karijeru.

Pričuve

Stipe Pletikosa

Stao je na gol Hajduka nakon Tonća Gabrića, što samo po sebi nije nimalo lako. No on je to odradio na najbolji mogući način, a kasnije je, pogotovo na golu reprezentacije, potvrdio svoju kvalitetu.

Igor Štimac

Pravi vođa s autoritetom, koji je nama mlađima puno pomogao i ulio nam sigurnost. Sve što je napravio u reprezentaciji i kasnijoj karijeri potvrđuje kako se radi o vrhunskom igraču.

Giovanni Rosso

Kad je stigao u Haifu iz Beitara pomogao nam je u plasmanu u Ligu prvaka. Rosso je i danas legenda u Izraelu, vjerojatno najobožavaniji stranac koji je tamo ikad igrao nogomet.

Ivica Mornar

Njega sam slobodno mogao staviti i u početnu jedanaestoricu jer je to svojom kvalitetom i zaslužio. Štoviše, on bi i danas po svom znanju i svojoj figuri i tjelesnoj spremnosti mogao igrati ozbiljan nogomet. Veliki igrač, velika karijera i iznad svega veliko srce.

Ante Miše

Miše je bio moj prvi kapetan u Hajduku, pomogao mi je puno da se snađem, često odradio i moj dio posla. Autoritativan kapetan, sjajan igrač i odličan čovjek i drago mi je da je ponovno dobio prigodu da sjedne na klupu Hajduka.

Adrian Kozniku

Njegova hitrina, eksplozivnost i agresivnost pomogli su nam da u prvim minutama utakmica lomimo protivnika. Vrlo često bi, zbog njegovih karakteristika, do 15. minute već poveli, pogotovo na Poljudu, gdje smo redovito pobjeđivali. Kozniku je bio pravi, rasni strijelac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom