Obavijesti

Sport

Komentari 37

Oreščanin: Ja sam dinamovac? Ne bih komentirao tu opasku...

Oreščanin: Ja sam dinamovac? Ne bih komentirao tu opasku...
5

Hajduk je jutros smijenio Zorana Vulića, a naslijedio ga je Siniša Oreščanin, dosadašnji trener B momčadi. Oreščaninu je Hajduk prva seniorska momčad koju će voditi u karijeri

VIDEO

Novi trener Hajduka Siniša Oreščanin predstavljen je javnosti. Oreščanin je stigao kao dugoročno rješenje, a potpisao je ugovor na dvije godine. Izabrao ga je sportski direktor Saša Bjelanović, a Oreščanin na klupu Hajduka stiže iz druge momčadi koju je vodio u 2. HNL.

Prvo obraćanje Siniše Oreščanina kao prvog trenera Hajduka! Nakon smjene Zorana Vulića momčadi je preuzeo Siniša Oreščanin koji na svojojea prvoj press konferenciji govori o planovima i prvim potezima nakon preuzimanja momčadi Reporter: Tomislav Gabelić

Objavljuje 24sata Sport u Utorak, 27. studenoga 2018.

 

- Siniša ima odličan uvid u situaciju kluba i s igračima prve momčadi i to je jedan od glavnih razloga zašto smo angažirali Sinišu Oreščanina - kazao je sportski direktor Saša Bjelanović u uvodu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Tko je Oreščanin: Dinamovac i čovjek kojeg je otkrio Jozak
Tko je Oreščanin: Dinamovac i čovjek kojeg je otkrio Jozak

Riječ je dobio novopečeni trener Siniša Oreščanin.

- Pozdravljam sve nazočne, zahvalio bih se sportskom direktoru i predsjedniku na prilici. Ovdje sam više od dvije godine i uvidio sam koliko ova pozicija znači - rekao je Oreščanin.

Split: Predstavljen je novi trener HNK Hajduk Siniša Oreščanin

Predsjednik kluba Jasmin Huljaj potvrdio je da je raskid s trenerom Vulićem i formalno gotova stvar.

- Raskid suradnje je gotova stvar, sve je dogovoreno. Naravno da imamo odgovornost, baš zbog te odgovornosti odlučili smo raskinuti suradnju sa Zoranom Vulićem. 

Hajduk smijenio Zorana Vulića! Splićane će voditi Oreščanin
Hajduk smijenio Zorana Vulića! Splićane će voditi Oreščanin

'Profesionalac sam, ne 'dinamovac'

- Mislim da sam profesionalac koji svoj posao radi vrlo savjesno, zahvalio bih se svima još jednom na ukazanoj prilici i ne prihvaćam ove opaske da sam 'dinamovac' - oštro je odgovorio Siniša Oreščanin.

- Uvijek sam bio otvoren za suradnju, komunicirao sam s Vulićem preko team managera, ali moram priznati da nešto posebno nismo komunicirali. Mislim da je s moje strane bila normalna i otvorena komunikacija. Iako, nevjerojatna mi je Vulićeva opaska da je B momčad servis A momčadi - kazao je Oreščanin.

Split: Predstavljen je novi trener HNK Hajduk Siniša Oreščanin

- Znamo svi što je bilo dobro i loše, ali igrači su ljudska bića i mladi dečki i mislim da se prebilo previše toga preko njihovih leđa. Moramo uspostaviti novi sustav i stvoriti novu bazu - branio se Saša Bjelanović.

Predsjednik Huljaj priznao je da je bilo problema unutar kluba.

- Primijetio sam da komunikacija između Akademije nije bila dobro koordinirana. Tu se može napraviti veliki napredak - potvrdio je Huljaj ono o čemu se dugo nagađalo.

Saša Bjelanović je kazao kako je Oreščanin bio njegov izričiti izbor.

Hajduk

- Apsolutno vjerujem u njegove kvalitete inače ga tu ne bi ni postavio. Siniša Oreščanin je moj izbor, a ja vjerujem da će se on profilirati na duže vrijeme. Na neke stvari, nažalost, ni on neće moći utjecati, ali ja se nadam da će imati sreće.

- Dolaskom Oreščanina za trenera neki procesi će se ubrzati. Na sreću smo prisiljeni što brže integrirati mlade igrače i očekuje da ćemo iduću sezonu dočekati sa 70% igrača iz naše škole u kadru prve momčadi - uvjeren je Saša Bjelanović.

'Želim ubaciti pet-šest mladih igrača'

- Dajte mi vremena da malo na treninzima vidim igrače prve momčadi. Ne želim odmah govoriti o svojim idejama i kako će izgledati momčad mojim dolaskom, moram biti malo diplomata. Sada mi je prvenstveno cilj podići momčad psihološki. Uvjeren sam da ljudi nisu stijene. s njima moram imati konkretne razgovore da bih saznao što je to što njih sputava.

Siniša Oreščanin će debitirati za vikend protiv Rudeša.

- Ne volim izraze poput 'povijesna utakmica' jer je svaka utakmica bitna. Ne želim uopće rezultatski gledati ovaj tranzicijski dio. Vrijeme je da se konačno počnu događati one stvari koje su zadane od onog trenutka kad sam došao u klub prije dvije godine. Cilj je da baza igrača koji čini prvu ekipu bude iz škole kluba. Želim dodati 5-6 igrača iz našeg pogona - kazao je novi trener 'bilih'.

- Vjerujem u trening i proces i mislim da se tu može puno unaprijediti igru i igrače - smatra Siniša Oreščanin.

'Mi smo i dalje u borbi za Europu'

Saša Bjelanović je uvjeren da Hajduk može uhvatiti Europu.

- Prerano je govoriti o ciljevima i imperativima, ako znamo da sezona završava u petom mjesecu. Nama nije imperativ prolazak četvrtfinala Kupa. Čak i da ne prođemo u Kupu, mi kroz prvenstvo možemo izboriti Europu - rekao je bivši napadač, a danas sportski direktor Hajduka.

'Oreščanin je dugoročno rješenje'

Predsjednik Jasmin Huljaj čvrsto stoji iza sportskog direktora Saše Bjelanovića i novog trenera Siniše Oreščanina.

- Ova vremena nas tjeraju da radimo nepopularne promjene. Doći će novi NO s kojim ćemo obaviti razgovor, a Saša i ja ćemo im predočiti što želimo napraviti i vidjet ćemo hoćemo li imati njihovu podršku. Čvrsto stojim iza sportskog direktora i trenera Oreščanina kojem sam dao ugovor na dvije godine - kazao je predsjednik Huljaj.

Split: Predstavljen je novi trener HNK Hajduk Siniša Oreščanin

- Nije se dogodio taj napredak pod trenerom Vulićem. Žao mi je što su izašle neke njegove izjave u kojima je rekao da je razočaran, ali vjerujem da je to sve vruće glave. Neću ga osuđivati jer je legenda kluba i preuzeo je momčad kad nam je bilo najteže - rekao je Huljaj.

'Logično je da razmatramo interne resurse'

Oreščanin je već bio kandidat za klupu Hajduka nakon što je otkaz dobio Željko Kopić. Ipak, izabran je Zoran Vulić. Zašto nije izabran Oreščanin već tada?

- Logično je da svaki klub prvo razmatra interne resurse. Pogotovo zato jer Hajduk ima vrsne trenere u školi nogometa. Moj je osjećaj bio da možda još nije bilo vrijeme za Oreščanina. Nakon našeg razgovora u to vrijeme imao sam osjećaj da možda treba pričekati s njegovim angažmanom u prvoj momčadi - rekao je predsjednik Huljaj.

'Juranović će biti novi-stari kapetan'

- Slažem se s predsjednikom Huljajem, mlad sam trener i puno mi je pomoglo još tih četiri-pet mjeseci iskustva koji su iza mene i sada sam spreman preuzeti prvu momčad - složio se s predsjednikom Huljajem novi trener Oreščanin.

- Kapetan je Josip Juranović. Nisam bio u svlačionici i ne znam je li odabran od strane svlačionice, ali on je za mene prvi izbor - završio je trener Siniša Oreščanin.

Novi trener prve momčadi Siniša Oreščanin nastavit će surađivati sa svojim suradnicima koji su do sada činili stožer Hajduka II.

Oreščaninovi pomoćnici bit će Goran Rosanda i Marijan Budimir, trener vratara je Ivica Roguljić, a kondicijski treneri su Ivan Zorić i Ante Jurić

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Selahi: Već godinama slušam 'Petković ili Livaja'. A ni jedan ni drugi nisu najbolji u HNL-u
DIRIGENT RIJEČKE IGRE

Selahi: Već godinama slušam 'Petković ili Livaja'. A ni jedan ni drugi nisu najbolji u HNL-u

Prvi smo, imamo realne šanse osvojiti naslov, ali o tome se u Rijeci ne razmišlja tako, ispričao je veznjak Rijeke Lindon Selahi i otkrio tko je za njega najbolji igrač u HNL-u