Obavijesti

Sport

Komentari 89

VIDEO Dalić: Kvaliteta Petkovića nije sporna, a o Rusiji ne želim. Nadam se da će Luka biti u redu

VIDEO Dalić: Kvaliteta Petkovića nije sporna, a o Rusiji ne želim. Nadam se da će Luka biti u redu

'Modrić je dobio temperaturu, imao je virozu pa nije mogao igrati za Real. Ako neće biti 100% spreman, nećemo forsirati. Protiv Malte nam trebaju najspremniji, o Rusiji sad ne želim ni riječi', rekao je izbornik Dalić

VIDEO

Čekaju nas dvije utakmice, a pobjede nas dijele od cilja. S obzirom na to u kavom smo stanju bili zadnjih pet utakmica, optimist sam. Uvijek je prva utakmica koja dolazi najvažnija. Malta je zaista jako važna jer s pobjedom otvaramo borbu za prvo mjesto u Splitu protiv Rusije. Protivnik koji nam ne može parirati, ali moramo biti ozbiljni, strpljivi i odgovorni. Treniraju već sedam dana, žele nam se suprotstaviti, ali ako ćemo biti pravi, moramo tu utakmicu dobiti, započeo je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić prije odlučujućih susreta u kvalifikacijama za nadolazeće Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Dalić uoči Malte i Rusije 01:28
Vratio se Bruno: Dalić pozvao Petkovića za Maltu i Rusiju!
Vratio se Bruno: Dalić pozvao Petkovića za Maltu i Rusiju!

Prvo slijedi gostovanje na Malti 11. studenog, a nakon toga gotovo sigurno i odlučujuća utakmica na Poljudu u nedjelju, 14. studenog, protiv trenutno prvoplasirane reprezentacije - Rusije

POGLEDAJTE CIJELU KONFERENCIJU

- Kovačić je otpao već prije i jako će nam nedostajati. Doći će Brekalo, napravit ćemo pregled, a ako će biti imalo sumnjivo da nije spreman - vratit ćemo ga u klub. Hvala Juriću i Torinu što su dopustiti da to napravimo, vratit ćemo ga u klub ako nije 100% spreman. Sučić je doživio neugodan udarac u klubu i njega ćemo provjeriti, a kapetan Luka je puno bolje i vidjet ćemo što će biti s njim kroz ova dva tri dana. Vjerujem igračima i kadru da ćemo se plasirati na Svjetsko prvenstvo - objasnio je Dalić stanje u momčadi.

Dan prije okupljanja reprezentacije naknadno su pozive dobili Bruno Petković Lovro Majer kako bi bili što spremniji u napadačkom dijelu koji će trebati na Malti.

UEFA Europsko prvenstvo 2020, Hrvatska - Škotska

- Poziv su dobili Petković i Majer. Imamo dvije utakmice gdje igraju pobjede i nemamo što braniti i kalkulirati. Trebamo biti na visokom nivou u ofenzivi. Majer je ostavio jako dobar dojam u devetom mjesecu, tad se nažalost ozlijedio, ali sad nam on s te strane donosi kvalitetu više. A kvaliteta Petkovića nije bila sporna, samo nije imao kontinuitet. Digao se u zadnjim utakmicama i mislim da nam sad može koristiti sa svojim kvalitetama. Iznimno ćemo imati 25 igrača u kadru, ne smijemo dopustiti nikakvo iznenađenja da ne dođemo 'u škripac' u zadnji tren. Petković i Majer su u jako dobroj formi i tu nije bilo dileme. Na onoj poziciji koju on igra u Dinamu imamo najbolje igrače na svijetu - Brozovića i Modrića, a Bruno će biti korišten u špici - jasan je izbornik.

Da, nadolazeća je utakmica protiv Malte, a bez pobjede protiv njih 'nema Splita'. To je krilatica izbornika Dalića koji razmišlja samo o jednom.

Na Poljud se sprema više od 30.000 ljudi, a Božinović kaže: Ništa nije u koliziji s odlukom
Na Poljud se sprema više od 30.000 ljudi, a Božinović kaže: Ništa nije u koliziji s odlukom

- Ni u jednom trenutku ne želim niti ću govoriti o Rusiji do Splita. Bez tri boda protiv Malte nemamo Splita, to je naš fokus da se ova tri dana koncentriramo na Maltu. Nema razgovora o Rusiji ni čuvanja za Rusiju. Protivnik nije naš level, ali moramo biti motivirani. Ne mogu nam parirati.

Bilo je upitno hoće li kapetan Luka Modrić (36) zaigrati, a vođa 'vatrenih' dolazi na okupljanje gdje će se napraviti dodatni pregledi.

- Luka je dobio temperaturu, imao je virozu pa nije mogao biti u konkurenciji za Real. Sigurno to nije idealna situacija, danas je krenuo iz Madrida. Pokušat ćemo, ali ako nije 100% nećemo forsirati jer nam za Maltu trebaju najspremniji igrači. Nadam se da će Luka biti OK.

Podsjeća ovo na situaciju prije prve Dalićeve utakmice na klupi Hrvatske u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. kad su 'vatreni' pobijedili Ukrajinu.

Reprezentacija u punom sastavu odradila trening u Rovinju

- Pritisak je uvijek, ali ne osjećam ga. Ovo su važne utakmice za nas jer bi htio izbjeći iznimno teške dodatne kvalifikacije, ali kod nas uvijek postoji pritisak i želja bez koje ne možeš raditi kako treba. Moramo biti spreman na sve, očekivanja su velika, ali idemo korak po korak - jasan je Dalić pa se nadovezao na stanje među stoperima:

- I moja želja je da imamo standardnu u ekipu. U Rusiji ste stalno znali od 1 do 11, ali sad je uvijek silom prilika nešto drugo. Zato smo mijenjali i pokušavali, trebalo je u sedam dana raspodijeliti snage. Pokušavali smo, vidite kakva je situacija, igrači igraju srijeda-nedjelja, dolaze viroze, padne imunitet, umor, a ja moram voditi brigu o svemu tome. Hrvatska već dugo nije bila tako moćna na poziciji stopera, imamo sjajne igrače koji igraju u velikim klubovima. Pokušat ćemo staviti one najkvalitetnije, Gvardiol je sigurno u prednosti ispred svih, ima lijevu nogu i dobro igra u klubu pa napokon imamo lijevu nogu na lijevom stoperu, a onda ćemo vidjeti tko će igrati desno.

Nema drame: Modrić dolazi na okupljanje, Dalić pozvao Majera
Nema drame: Modrić dolazi na okupljanje, Dalić pozvao Majera

Između utakmice na Malti i one u Splitu je samo 66 sati razmaka. Trebat će se dobro pripaziti da se igrači odmore u tako kratkom vremenskom roku.

- Prvi put u mom mandatu ostajemo spavati na Malti nakon utakmice. Pošto je utakmica u Splitu u 15 tako pokušavamo voditi brigu o tome da se što bolje odmorimo prije Rusije. Moramo Maltu dobiti, a nakon toga ćemo vidjeti u kakvom smo stanju. Zaista ne mislim voditi brigu o čuvanju, naravno ako ćemo imati povoljan rezultat da ćemo odmoriti neke igrače, ali pričekajmo. Znam da je fokus sad na Rusiji i da je ona neka centralna tema, ali za mene to nije tema - zaključio je izbornik.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 89
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao