Obavijesti

Sport

Komentari 43

'Lovrena moramo slušati, a o Slovačkoj me pitajte sutra...'

'Lovrena moramo slušati, a o Slovačkoj me pitajte sutra...'

Možemo do tri boda. Ako smo na nivou, mislim da smo kvalitetnija momčad. Vidjet ćemo na što će se izbornik odlučiti u taktičkom dijelu. Tri su utakmice u tjedan dana, sigurno će biti promjena, rekao je Pašalić

VIDEO

Hrvatska nogometna reprezentacija u srijedu je u Moskvi remizirala s Rusijom (0-0) i tako ostala na vrhu skupine H kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. 

Izbornik Zlatko Dalić je nakon utakmice ustvrdio kako je dobro što su "vatreni" na teškom gostovanju protiv, kako je rekao, favorita, osvojili bod, ali da on time nije u potpunosti zadovoljan.

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatska remizirala s Rusijom

Pokretanje videa...

Rusija - Hrvatska VIDEO

Svoja razmišljanja o toj utakmici, ali i onoj sa Slovačkom u subotu u Bratislavi, podijelili su branič Josip Juranović (26) i Mario Pašalić (26).

'Bit će promjena u sastavu'

Kako rasporediti snage za Slovačku i Sloveniju?

- Bit će nezgodno, naravno, nije nam išlo na ruku što smo imali dva gostovanja zaredom. Morat ćemo se prilagoditi situaciji. Puno vremena gubimo na putovanja, ali vjerujem da ćemo imati dovoljno vremena za Slovačku, da osvojimo tri boda - rekao je u uvodu Pašalić pa odlučno dodao:

- Možemo do tri boda. Ako smo na nivou, mislim da smo kvalitetnija momčad. Vidjet ćemo na što će se izbornik odlučiti u taktičkom dijelu. Tri su utakmice u tjedan dana, sigurno će biti promjena. 

World Cup - UEFA Qualifiers - Group H - Russia v Croatia

Kako si vidio trokut s Kovačićem i Brozovićem u sredini terena?

- Dobro je to izgledalo, imali smo dinamiku i posjed. Doduše, u završnici nismo ništa konkretnije napravili, ali prvi put smo igrali u ovoj formaciji. Dobro smo se prilagodili, izbornik nam je prije utakmice rekao što očekuje od nas. Za prvu utakmicu, mislim da je to sasvim OK. Nadam se da ću i u budućnosti biti važan kotačić u reprezentaciji.

Još se Slovaci sjećaju majstorija Brune Petkovića i teškog poraza u Trnavi u kvalifikacijama za Euro 2020.

- Ne znam hoće li to utjecati na njih. Bilo je to prije dvije godine i nema potrebe da se vraćamo na to.

Ruske novinare zanimalo je što je izbornik Dalić rekao "vatrenima" nakon remija s njihovom reprezentacijom.

- Bio je zadovoljan nakon utakmice. O ruskoj reprezentaciji imam visoko mišljenje, jedan od opasnijih igrača je Smolov.

World Cup - UEFA Qualifiers - Group H - Russia v Croatia

'Moramo slušati Lovrena'

Potom je pred novinare stao Juranović. Bio je zadovoljan kako je obrana izgledala u Moskvi.

- Bili smo baš kompaktni, puno smo pričali na terenu. Dejan Lovren mi govori što raditi, pravi je lider, puno me navodi, moramo ga slušati što god da kaže. Istina, nismo nikad igrali u tom sastavu otraga, ali ostavili smo ih samo na jednoj izglednoj šansi. Odigrali smo jako dobro što se obrane tiče. U reprezentaciji se mora ići glavom na kopačku, nema druge.

Juranović je nedavno iz Legije prešao u Celtic.

- Želio sam napraviti korak naprijed u karijeri. Siguran sam da ću i tamo ostaviti trag kao u Legiji - zračio je samopouzdanjem desni bek.

Debitirao je protiv Rangersa. Zaigrao je na poziciji lijevog beka.

- Bilo je malo neobično. Jedan igrač se ozlijedio, a trener nije htio u vatru gurati jednog mladića. Uskočio sam kao iskusniji igrač, atmosfera je bila sjajna, kao na Poljudu, iako smo igrali na Rangersovu stadionu. Trener je pitao mogu li odigrati tog lijevog beka, rekao sam da mogu. Ma, stao bi i na gol da je pitao - smije se Juranović.

World Cup - UEFA Qualifiers - Group H - Russia v Croatia

'O Slovačkoj me pitajte sutra'

Što znate o reprezentaciji Slovačke?

- Došli smo u hotel u 5 ujutro, na to pitanje ću vam moći odgovoriti tek sutra, kad s izbornikom odradimo sastanak. Vidite da se situacija u skupini zakomplicirala, Malta je pobijedila Cipar, a najvažnije je da smo mi prvi. Ne trebamo se bojati Slovačke - rekao je Juranović pa nastavio:

- Nije uopće bitno hoće li oni biti napaljeni na nas zbog tog teškog poraza prije dvije godine u Trnavi. Lako je kad u sredini imaš igrače poput Kove, Niksija, Paše... Ako budu agresivni, mi moramo biti još agresivniji.

Ruski kolega pitao je i Juranovića je li zadovoljan remijem s Rusijom.

- To je solidan rezultat za nas. Imali smo podjednak broj prilika, bod svakom je najpoštenije. S teškog gostovanja je to dobar rezultat. Koji ruski igrač je bio najopasniji? Aleksandr Golovin.

POGLEDAJTE CROATU UOČI BORBE S VASOM U SERIJALU MOJA PRIČA:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu