Sport

Komentari 18

'Promjena zbog publike? Igrači me nisu čuli kad sam im vikao'

'Promjena zbog publike? Igrači me nisu čuli kad sam im vikao'

Drago mi je da smo slavili kao i u Rusiji. Imali smo propuštene prilike Kyliana i Martiala, ali bilo je dobro na kraju. Mogli smo više voditi u prvom poluvremenu, rekao je nakon pobjede (2-1) francuski izbornik Deschamps

Jednostavno nije išlo. I ovaj je put od 'vatrenih' bolja bila Francuska (2-1), a Zlatko Dalić morao je opet stisnuti ruku i čestitati Didieru Deschampsu. Francuska je slavila golovima Griezmanna i Mbappéa, a za Hrvatsku je zabio Nikola Vlašić. Imala je svoje šanse Hrvatska, ali 'tricolori' zasluženo odnose tri boda.

POGLEDAJTE IZJAVE DIDIERA DESCHAMPSA

Pred novinare je izašao francuski izbornik Didier Deschamps koji je opet bio bolji od Zlatka Dalića.

- Nema lakih utakmica. Utakmica protiv Hrvatske je bila teška, igrali smo jako dobro iako smo pali snagom u drugom poluvremenu. Drago mi je da smo slavili kao i u Rusiji. Imali smo propuštene prilike Kyliana i Martiala, ali ukupan prosjek je na kraju dobar. Mogli smo više voditi u prvom poluvremenu. Zamjene nisu utjecale na primljeni gol. Više možda pozicioniranje. - rekao je francuski izbornik i dodao o publici:

- Promjena je najbitnija bila da me igrači nisu čuli kad su bili na terenu, ali ambijent je bio dobar. Zadovoljit ćemo se kod kuće s kapacitetom koji ćemo imati s obzirom da je situacija takva kakva je.

Osvrnuo se i na napadačku igru Francuske. 

- Bilo je fluidnije, igrali smo interesantnije nego Hrvatska. Portugal nam nije dao da se razmašemo pa protiv njih nismo mogli igrati svoju igru. Martial i Mbappé su se odlično nadopunjavali, a Griezmann im se odlično priključio te je zabio lijepi gol.

Ligaški izazovi se za reprezentativce nastavljaju ovaj vikend pa su neki igrači dobili poštedu s obje strane. 

- S nekim igračima nisam htio riskirati pa je igrao Rabiot i odigrao odličan susret, kao i utakmicu prije. Neke igrače treba čuvati jer će se u sljedeća tri tjedna odigrati devet utakmica.

Ovaj je put Hrvatska bila blizu pobjedi, napadala, ali na kraju je ipak Francuska zabila pobjednički gol. 

- Hrvatska je bila najbliže pobjedi ovaj put, zabili smo gol tek u 80. minuti. Luka Modrić je svakako igrač koji radi razliku za Hrvatsku i to se vidjelo danas. Da smo ranije zabili gol pa otišli na dva gola prednosti, možda smo si mogli olakšati - objasnio je francuski izbornik.

Najčitaniji članci