Obavijesti

Sport

Komentari 91

Modri imali sreće: Dinamo u 3. pretkolu na Mađare ili Vallettu

Modri imali sreće: Dinamo u 3. pretkolu na Mađare ili Vallettu
1

Ukoliko prođu Saburtalo u drugom pretkolu Lige prvaka, Dinamo će u trećem pretkolu igrati protiv pobjednika susreta između mađarskog Ferencvaroša i malteške Vallette....

VIDEO

Nogometaši Dinama saznali su protivnika u trećem pretkolu Lige prvaka. To će biti pobjednik susreta između mađarskog Ferencvaroša i malteške Vallete.

Pokretanje videa...

Predstavljanje Dinamovih dresova 01:51

No Modri prvo moraju proći drugo pretkolo u kojem će u utorak igrati protiv gruzijskog Saburtala. 

Mađare trenira Sergej Rebrov, a Dinamu su 'ukrali' pojačanje
Mađare trenira Sergej Rebrov, a Dinamu su 'ukrali' pojačanje

- Ne, nemam nikakvih želja, osim da prođemo Gruzijce. I onda ćemo vidjeti što i kako dalje. Znam da bi vama svima bilo zanimljivije da zaigramo protiv Crvene zvezde, ali tko god nam dođe, bit ćemo spremni. No, prvo treba proći Saburtalo - rekao je trener Dinama Nenad Bjelica uoči ždrijeba i puta njegove momčadi u Gruziju, ali na kraju sigurno može biti zadovoljan ždrijebom, jer realno gledajući, 'Modri' su na papiru puno kvalitetnija momčad.

Ferencvaroš je ogroman favorit u dvoboju protiv Vallette i njihovo ispadanje bi bilo pravo iznenađenje. Mađari su u prvom pretkolu iznenađujuće izbacili bugarski Ludogorec ukupnim rezultatom 5-3.

Maltežani su do drugog pretkola stigli nakon što su prošli luksemburški Dudelange i to zbog golova u gostima. Ukupan rezultat bio je 3-3.

Od hrvatskih klubova je Rijeka već jednom igrala protiv Ferencvaroša u drugom pretkolu Europske lige 2014. godine i tada su prošli ukupnim rezultatom 3-1. 

Modri su protiv mađarskog Ferencvaroša igrali 1963. godine u polufinalu Kupa velesajamskih gradova kada su ih izbacili nakon pobjeda 1-0 i 2-1. Susreti 3. pretkola na rasporedu su 6./7. i 13. kolovoza

Mađari Dinamu ukrali igrača

Vrijednost mađarske ekipe je 20 milijuna eura prema Transfermarktu, a trener je legendarni ukrajinski nogometaš Sergej Rebrov. U Ferencvarošu igra i nesuđeno Dinamovo pojačanje Eldar Čivić. Njegov prelazak u zagrebačku momčad je prije par tjedana bio samo stvar formalnosti, no sve se preokrenulo preko noći i lijevi bek je svoju karijeru nastavio u Mađarskoj, no sudbina je htjela da zaigra protiv Dinama.

Momčad Nenada Bjelice imala je jako puno sreće u ždrijebu jer su mogli izvući puno teže protivnike. Tu su još bili Maribor, Crvena Zvezda, PAOK, klubovi koji bi za zagrebačku momčad sigurno bili tvrđi orah od Mađara i Maltežana.

Susreti 3. pretkola na rasporedu su 6./7. i 13. kolovoza.

Ostali parovi su:

Cluj/Maccabi - Celtic/Nomme Kalju

APOEL/Sutjeska - Qarabag/Dundalk

PAOK - Ajax

New Saint/Kopenhagen - Zvezda/Helsinki

Maribor/AIK - BATE/Rosenborg

Ako prođu i Saburtalo i pobjednika susreta između Ferencvaroša i Vallette, čeka ih samo još jedna, posljednja prepreka pred ulazak u skupine Lige prvaka, a to je play-off. Naravno, postoji opcija i da Gruzijci iznenade Dinamo. U tom slučaju će Nenad Bjelica i njegovi dečki nastaviti natjecanje u trećem pretkolu Europske lige, a tamo će im mogući protivnik biti pobjednik utakmice između Ararata iz Armenije i Lincolna s Gibraltara.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:45

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 91
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve