Sport

Komentari 3

'Previsoka, ali prava, fajterska pobjeda. Nisu bili toliko slabiji'

'Previsoka, ali prava, fajterska pobjeda. Nisu bili toliko slabiji'

'Teško je kad nakon što pripremajući utakmicu upozoravaš igrače na prekide i onda iz prva dva prekida primiš dva gola. Probali smo nakon toga igrati, ali nismo iskoristili šanse', rekao je nakon poraza trener Kastel

Samir Toplak je uspio pokrenuti Lokomotivu koja je s 4-0 (2-0) pobijedila njegov bivši klub Varaždin i uhvatila posljednji vlak za ostanak u 1. HNL te šest kola prije kraja pokrenula veliku borbu. Pobjedom su došli na 23 boda, odnosno boda manje od pretposljednje Istre (24) i dva boda manje od osmoplasiranog Varaždina (25).

- Pobjeda je previsoka, Varaždin nije bio toliko slabiji. Jako smo dobro branili ubačaje, i ne znam koliko smo kornera obranili, a naplatili smo to što smo vježbali prekide. Još je puno posla pred nama, ali ovo je velik poticaj. Baš prava fajterska pobjeda - rekao je Toplak nakon utakmice.

Momčad Zorana Kastela je po tko zna koji put ove sezone primila gol, odnosno dva, iz prekida, a začudo je u drugom poluvremenu izgledala bolje nego u prvom. No, to im nije bilo dovoljno da zaustave danas odličnu Lokomotivu.

- Teško je kad nakon što pripremajući utakmicu upozoravaš igrače na prekide i onda iz prva dva prekida primiš dva gola. Probali smo nakon toga igrati, dominirali smo, ali nismo iskoristili šanse, a Lokomotiva je na kraju kad smo se otvorili zabila još dva i ispalo je da je četiri puta pucala i zabila četiri gola. Da smo zabili nešto kod 2-0, vratili bismo se - zaključio je trener Varaždina.

Bit će ovo velika borba za ostanak u elitnom rangu hrvatskog nogometa jer sad posljednja Lokomotiva ima 23 boda, pretposljednja Istra s utakmicom manje ima 24 boda, a osmi Varaždin 25 bodova.  Šest je kola do kraja, a u sljedećem kolu varaždinski nogometaši već u ponedjeljak, 26. travnja na domaćem terenu dočekuju upravo Istru, dok Toplakovi izabranici već u subotu gostuju kod Gorice.

Najčitaniji članci