Sport

Komentari 4

Pred Cro Copovim učenikom je turnir u PFL-u za milijun dolara

Pred Cro Copovim učenikom je turnir u PFL-u za milijun dolara

Delija će turnir otvoriti borbom protiv Brazilca Brune Cappelozze, koji se zadnji put borio još u lipnju 2018. Priredba u Atlantic Cityju počinje u 23.30 po našem vremenu, a Antina borba bit će šesta po redu

Hrvatski MMA borac Ante Delija, zvani “hodajuća nevolja” (30, 17-3), kreće u pohod na milijun dolara u PFL-ovu turniru teškaša!

Pred učenikom Mirka Filipovića težak je put. Turnir će otvoriti borbom protiv Brazilca Brune Cappelozze (31, 10-5), koji se zadnji put borio još u lipnju 2018., kad je izgubio od zvijezde UFC-a Jirija Prochazke nokautom u prvoj rundi. On se dosad borio u poluteškoj kategoriji, a ovo će mu biti teškaški debi. Brazilac se ugodnije osjeća u borbi na nogama.

POGLEDAJTE VIDEO: Delija komentirao svoje borbe

Priredba je u noći na petak u Atlantic Cityju, a počinje u 23.30 prema našem vremenu. Delijina borba bit će šesta po redu. Zadnju borbu odradio je još u studenom 2019. na KSW-u 51 u Zagrebu, kad je brutalno tehničkim nokautom pobijedio Olija Thompsona.

- Radimo na svemu, nikad ne znaš kako će se borba odvijati. Ja imam neku svoju zamišljenu taktiku, a ako to ne bude prolazilo, ići ćemo na rezervnu varijantu. Ali bitno mi je da sam kondicijski spreman, to mi je broj jedan da mogu raditi tri runde pun gas, nabijam svoj ritam i mislim da neće postojati plan B - najavio je borbu hrvatski teškaš pa dodao još koju riječ o Cappelozzi:

- Ne mislim da je on bolji ‘stand up’ borac od mojih sparing partnera poput Ivana Erslana, Aleksandra Rakića i Mirka Filipovića, dosta i sa Stipom Drvišem radim ruke, pa se ne osjećam ugroženo u stojci.

Vaganje boraca uoči borilačkog spektakla KSW 51 u Areni Zagreb

U SAD-u su s dubrovačkim borcem i trener Drviš te sparing partner i prijatelj Kristijan Perak. Ondje će ostati do daljnjeg jer PFL borce i njihove stožere drži u “balonu” zbog pandemije korona virusa. Jasno, borci za ostanak dobivaju dnevnice.

Poseban sustav bodovanja

Umjesto dosadašnjeg formata, unutar kojeg je nastupalo 12 boraca po kategoriji te je njih osam prolazilo u drugi krug, ovog puta od deset boraca u drugi krug prolaze njih četiri. Više nema četvrtfinala nego se odmah odlazi u polufinalne okršaje.

Pobjeda prekidom u prvoj rundi donosi šest bodova, u drugoj pet, a u trećoj četiri. Pobjeda sudačkom odlukom donosi tri boda.

Zagreb: Borilački spektakl KSW 51, Ante Delija - Oli Thompson

Prema “bookmakerima”, Delija je veliki favorit u meču s Cappelozzom. Tečajevi na Deliju kreću se oko 1,20, a oni na njegova suparnika rastu sve do 4,75. Na vagi dan prije borbe Ante je izgledao jako dobro i imao 105.8 kg, dok je njegov protivnik imao 106.1

U turniru su još: Denis Golcov, Mohammed Usman. Justin Willis, Brandon Sayles, Ali Isaev, Renan Ferreira, Hatef Moeil i nekadašnja UFC-ova zvijezda Fabricio Werdum.

Pakleno, nema što...

Najčitaniji članci