Obavijesti

Sport

Komentari 18

Predigra uz kavu: I jedni i drugi današnji derbi čekaju u Opatiji

Predigra uz kavu: I jedni i drugi današnji derbi čekaju u Opatiji
1

SPEKTAKL Niti na internetskim oglasnicima nitko ne želi prodati ulaznicu za spektakl, utakmicu godine. Karte su planule još prije 12 dana i to u sat i pol. Rijeka i Dinamo igraju danas od 19 sati

VIDEO

Matjaž Kek krene ujutro na svoju uobičajenu dozu trčanja “lungo mare” u Opatiji i naleti na... Ivajla Peteva! Za jednim stolom u kafiću kavu piju Soudani i Pivarić, a za susjednim - Gavranović i Gorgon.

Tako bi moglo izgledati jutro u Opatiji, nekoliko sati prije derbija na Rujevici, ključne utakmice sezone. Jer Dinamo je odsjeo u opatijskom hotelu Royal, a Riječani su do jučer krili hoće li se maknuti iz šušura grada u Millenium ili neki drugi luksuzni opatijski hotel.

- Dinamo u nama budi strašan motiv, veliki inat i samo s velikim samopouzdanjem i hrabrošću možemo doći do našeg cilja. A to je pobjeda - rekao je Matjaž Kek uoči utakmice.

Osim Zute, koji je otpao zbog kartona, ne treniraju ni Maleš i Šofranac, a zadnja dva dana nije trenirao ni reprezentativac Bradarić. No ima i dobrih vijesti.

- I Ristovski i Vešović su trenirali, kod njih više nemam nikakvih upitnika. U glavi mi je, manje-više, sve riješeno. Kadar će biti dosta promijenjen zbog tih par izostanaka. Pitanje je samo hoće li nam na lijevoj strani zaigrati Martić ili Vešović, dok ću na desnoj strani rješenje tražiti u Crnicu, Mateiju ili Bezjaku - rekao je Kek.

Čini se da bi umjesto Bradarića u srcu veznog reda trebao zaigrati Čanadžija.

- Izuzetno dobro izgleda posljednjih par tjedana. Pun je pozitivne energije, želje i volje i tu ne bih dvojio ako Filip Bradarić neće biti spreman - kaže trener Rijeke.

Puno je priče o brzom terenu na Rujevici.

U Dinamu su se za njega pripremali trenirajući na jako mokroj travi.

- Teren je uvijek isti, visina trave je uvijek ista, zalijeva se uvijek na isti način. Mislim da će biti baš ugodan za igru, onako europski teren. Valjda su oni iz Dinama, nakon toliko europskih utakmica, i naučili igrati na takvom terenu - pecnuo je “modre” trener Rijeke.

Ulaznica za večerašnji derbi (19 sati) na Rujevici odavno nema. Nemoguće ih je pronaći, čak ni na internetskim oglasnicima. Očito se nitko ne želi odreći komadića papira koji vodi na ključnu utakmicu sezone.

Dakle, večeras u 19 sati puna Rujevica, 6000 navijača na tribinama i 20 reprezentativaca na terenu. Spektakl kakav i zaslužuje utakmica godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići