Obavijesti

Sport

Komentari 8

Predsjednica Kolinda otvorila je 49. izdanje Zlatne piruete...

Predsjednica Kolinda otvorila je 49. izdanje Zlatne piruete...
25

Nikad se nisam bavila klizanjem, ali sjećam se komentara Milke Babović, ona je simbol sporta, ne samo klizanja. Nadam se da dolaze zlatna vremena za naše klizanje, rekla je Kolinda Grabar Kitarović

VIDEO

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović u četvrtak je službeno otvorila 49. izdanje Zlatne piruete Zagreba, najstarijeg natjecanja u umjetničkom klizanju u svijetu.

49. Zlatna Pirueta Zagreba 2016

- Nikad se nisam bavila klizanjem, ali sjećam se komentara Milke Babović, ona je simbol sporta, ne samo klizanja. Nadam se da dolaze zlatna vremena za naše klizanje. Imamo dosta talenta. Iako, čujem od trenera da ima problema u logistici. Potrebno je osigurati više ledenih površina, ne samo za umjetničko klizanje, nego i brzo, hokej i ostale sportove na ledu - rekla je Kolinda.

- Klizanje treba učiniti dostupnim. To je iznimno težak sport, ja to znam prateći svaki korak svoje kćeri. Znam koliko napora i truda morate uložiti da biste naučili neki novi skok, piruetu. Još nismo u Hrvatskoj napravili dovoljno razvijenu infrastrukturu, ne samo za klizanje, nego i bilo koje druge sportove, osim onih koji su dostupni na školskim igralištima kako bismo razvijali mlade talente. Mislim da bismo tu mogli više učiniti - dodala je predsjednica Grabar Kitarović.

49. Zlatna Pirueta Zagreba 2016

Nakon što su plesni par Charlene Guignard i Marco Fabbri poveli u kratkom plesu (72,46) i s vrha krenuli u obranu naslova u Domu sportova, isto su napravili i njihove kolege u sportskim parovima.

Nicole Della Monica i Matteo Guarise sa 64,54 boda drže prvo mjesto ispred ruskog para Kristine Astrahove i Alekseja Rogonova. Prvi puta su u Ledenoj nastupili i naši Lana Petranović i Antonio Souza koji su trenutačno peti.

- To je za nas ogromna stvar. Nismo mislili da ćemo biti u igri za postolje, a sada ćemo se boriti za medalje -  zadovoljan je bio hrvatski Rus.

Lana i Antonio osobni rekord u kratkom programu popravili su za čak 7 bodova nakon što su ih danas suci ocijenili sa 53,14 bodova.

- Imali smo malu tremu, ipak smo prvi put nastupili zajedno u Zagrebu, ja pred svojom obitelji, prijateljima iz škole… Ali, zadovoljna sam. Bilo je greškica, ali nadam se da ćemo ih popraviti u subotu - rekla je Lana.

49. Zlatna Pirueta Zagreba 2016 49. Zlatna Pirueta Zagreba 2016

Rezultati 

Sportski parovi - kratki program

1. Nicole Della Monica, Matteo Guarise (Italija) 64,54
2. Kristina Astrahova, Aleksej Rogonov (Rusija) 63,82
3. Haven Denney, Brandon Frazier (SAD) 57,40
4. Ashley Cain, Timothy Leduc (SAD) 56,60
5. LANA PETRANOVIĆ, ANTONIO SOUZA (HRVATSKA) 53,14

Plesni parovi - kratki ples

1. Charlene Guignard, Marco Fabbri (Italija) 72,46
2. Kaitlin Hawayek, Jean-Luc Baker (SAD) 70,12
3. Alisa Agafonova, Alper Ucar (Turska) 63,48
4. Betina Popova, Sergej Mozgov (Rusija) 60,70
5. Kavita Lorenz, Joti Polizoakis (Njemačka) 60,12

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića