Obavijesti

Sport

Komentari 3

Predsjednik Dinama: I Platini je rekao kako ne bi postao tako velik igrač da nije bilo Rore...

Predsjednik Dinama: I Platini je rekao kako ne bi postao tako velik igrač da nije bilo Rore...
10

Uvijek je govorio da se premalo pažnje daje pobjedama nad velikim klubovima te 1967. Deset godina je s uspjehom i ponosnom nosio "modri" dres. Radio je s velikim trenerima i igrao s velikim igračima, kaže Barišić

VIDEO

Zdenko Kobešćak, Marijan Čerček, Željko Stinčić, Fahrija Dautbegović, Marko Mlinarić, Rudi Belin, legende Dinama došle su na komemoraciju pokojnoj legendi Dinama Krasnodaru Rori, koji je preminuo prije pet dana od moždanog udara u 76. godini života. Naravno, u loži Maksimir, bila je i obitelj legende Dinama.

Pokretanje videa...

Komemoracija za Slavena Zambatu 01:21

- Nedavno smo ispratili našeg Zambija, a danas ispraćamo našega Krasnodara Roru - rekao je Mirko Barišić, predsjednik Dinama.

Na oproštaju od Zambate je Rora rekao: Siguran sam da će Zambi pronaći neku livadu i da će igrati na dva gola. Nažalost, dragi Kraso i ti ćeš zaigrati na ta dva gola sa svojim suigračima - kaže Barišić i nastavlja:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Pamtim će kao jednoga od najvećih igrača Dinama. Odigrao je 459 utakmica i zabio 90 golova. Rora je bio jedan od motora na putu prema osvajanju Kupa velesajamskih gradova. Uvijek je govorio da se premalo pažnje daje pobjedama nad velikim klubovima te 1967. godine. Deset godina je s uspjehom i ponosnom nosio "modri" dres. Radio je s velikim trenerima i igrao s velikim igračima. 

Barišić je u svojem govoru bio jako emotivan. Dinamo je prije tjedan dana imao komemoraciju za Slavena Zambata, a dva dana kasnije preminuo je i Rora.

- S Platinijem je igrao u Nancyju, a veliki Michel je rekao kako ne bi nikad postao tako veliki igrač da poslije treninga nije ostajao s Rorom - prisjetio se Barišić.

Na komemoraciji je govorio i Zorislav Srebrić.

- Postoji podatak i da je zabio 102 gola za Dinamo. Bio je izuzetno brz, sjajan tehničar, imao je strašnu lijevu nogu - rekao je Srebrić i nastavio:

- Igrao je i za mlađe reprezentacije Hrvatske, nažalost, nije mogao igrati za hrvatsku seniorsku jer ona tada nije djelovala. Bio je dopredsjednik trenerske organizacije Hrvatske. Dao je sve da bi uspjesi našeg nogometa bili što veći. Baš je te 1967. godine osnovana i Dinamova nogometna škola. Pod nazivom 'Hitrec-Kacijan'. Radio je Krasnodar i kao novinar. Imao je sjajne članke.

Srebrić se prisjetio i trenerskog dvoboja s Rorom 27.5.1987.

- BSK protiv Jugokeramike, Kraso je bio trener u BSK-u. Tada je u polufinalu Međurepubličke lige na tribinama bilo 12.000 gledatelja. To je bila rekordna posjeta u tom trenutku. Uvijek se isticao kao korektan suradnik. Svima je služio kao nogometni uzor. Na njega obitelj može biti ponosna - dodao je Srebrić.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...