Obavijesti

Sport

Komentari 22

Predsjednik HNS-a: Nadam se da je ovo zadnji put da su navijači pokisnuli u Osijeku

Predsjednik HNS-a: Nadam se da je ovo zadnji put da su navijači pokisnuli u Osijeku

Od srca hvala ljudima iz Osijeka, Slavonije i Baranje, kao i navijačima koji su došli iz drugih krajeva, na sjajnoj podršci koju su dali hrvatskoj reprezentaciji, rekao je oduševljeni Marijan Kustić

VIDEO

Od vođe i lidera naše obrane, Dejan Lovren se za listopadski ciklus prebacio u ulogu navijača. Zbog ozljede i viroze propustio je tri utakmice za Zenit, dvije je odsjedio na klupi, nije u pravoj formi pa ga je Zlatko Dalić odlučio poštedjeti za utakmice protiv Cipra (3-0) i Slovačke (2-2).

Pokretanje videa...

Hrvatska - Slovačka 2-2 01:18

I itekako je falio. Pogotovo protiv Slovaka u Gradskom vrtu. Falila je njegova liderska crta i doza iskustva u zadnjoj liniji, ali protiv Slovačke bio je naš najveći navijač. 

Kiša je neumoljivo zalijevala Slavoniju nekoliko dana, temperatura se spuštala, ali ni to nije spriječilo više od deset tisuća vjernih navijača da dođu na stadion. Bilo je hladno vrijeme, ali mnogi od njih opremili su se kapama, jaknama i kabanicama te došli na Gradski vrt. Uostalom, 'vatreni' su uvijek imali fantastičnu podršku u Osijeku, navijači ih ni ovaj put nisu htjeli razočarati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Osijek: Navijači na kvalifikacijskoj utakmici za Svjetsko prvenstvo, Hrvatska - Slovačka

I unatoč teškim vremenskim uvjetima, gotovo cijelu utakmicu bodrili su naše nogometaše i dizali ih u trenucima kada nije išlo. A posebno su oduševili Dejana Lovrena. Hrvatski stoper jedan je od onih koji zagovara izgradnju nacionalnog stadiona koji će biti dostojan zemlji svjetskog viceprvaka pa je neformalno bocnuo...

- Naši vjerni navijači. Srećom, imate krov nad glavom, pardon, kabanice na sebi. Bez vas smo ništa. Svaka čast - napisao je hrvatski reprezentativac na Instagramu. 

U budućnosti će Hrvatska u Osijeku igrati u uvjetima kakve zaslužuje, a navijači više neće morati nositi kabanice. Svi željno iščekuju izgradnju Pampasa koji bi trebao imati oko 12.000 mjesta. Radovi su u punom jeku, a službeno otvorenje najavljeno je za sljedeću godinu. 

Tomu se nada i predsjednik HNS-a Marijan Kustić koji je zahvalio svim navijačima na velikoj podršci. 

World Cup - UEFA Qualifiers - Group H - Croatia v Slovakia

- Od srca hvala ljudima iz Osijeka, Slavonije i Baranje, kao i navijačima koji su došli iz drugih krajeva, na sjajnoj podršci koju su dali hrvatskoj reprezentaciji u Gradskom vrtu. Bilo je uistinu impresivno vidjeti da po kiši i hladnoći 10 tisuća ljudi tako bezuvjetno voli Vatrene - kazao je Kustić pa nastavio:

Zagreb: Davor Šuker zakazao obraćanje s medijima pa se nije pojavio zbog bolesti

- Zahvaljujem i ljudima iz kluba, grada i županije, kao i djelatnicima HNS-a, na uloženom trudu u uspješnu organizaciju utakmice. Nakon obilaska Pampasa, uvjeren sam da ćemo iduću utakmicu reprezentacije u Osijeku igrati na novom stadionu i da je ovo bilo posljednji puta da su navijači pokisnuli na utakmici u Osijeku. Svima nam je žao da reprezentacija usprkos velikom trudu na kraju nije upisala tri boda, ali duboko sam uvjeren da ćemo u studenom biti na najvišoj razini protiv Malte i Rusije te da ćemo pred punim Poljudom imati razloga za veliko slavlje. Naravno, za to se moramo izboriti na zelenom travnjaku, a Savez i navijači dat će maksimalnu podršku reprezentaciji izvan terena - kazao je on. 

Osijek: Navijači na kvalifikacijskoj utakmici za Svjetsko prvenstvo, Hrvatska - Slovačka

Bez obzira na bod protiv Slovačke, 'vatreni' i dalje ovise sami o sebi. U studenom ih čekaju susreti protiv Malte, a onda i Rusije na Poljudu. Pobjeda nam donosi tri boda, a bod i poraz drugo mjesto što znači dodatne kvalifikacije. Ipak, nadamo se kako do toga neće doći...

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu