Obavijesti

Sport

Komentari 101

Utakmica prvenstva Ukrajine je zbog uzbune trajala četiri i pol sata! Triput bježali u sklonište

Utakmica prvenstva Ukrajine je zbog uzbune trajala četiri i pol sata! Triput bježali u sklonište

Ruh i Metalist u 14 sati započeli su utakmicu prvog kola ukrajinskog nogometnog prvenstva u Lavovu, ali još je nisu završili. Prije utakmice čule su se sirene pa još dvaput za vrijeme igre

Nakon što su prvoga dana nove sezone ukrajinskog prvenstva usred ruske invazije odigrane četiri utakmice bez prekida, već drugi dan problemi. Sirene su se oglasile na stadionu Skif u Lavovu u 44. minuti utakmice Ruha i Metalista iz Harkiva (1-2), pa još jednom u 50. i treći put u 78. minuti!

POGLEDAJTE VIDEO: Šest mjeseci pakla u Ukrajini

Pokretanje videa ...

Utakmica je započela u 14.04 sati, a završila u 18.27, s više od dva i pol sata zakašnjenja.

Svi igrači, suci, članovi stručnog stožera i popratno osoblje povuklo se u sklonište u blizini stadiona, a tamo su bili i neposredno prije utakmice, također zbog uzbune na mogući zračni napad u gradu na krajnjem zapadu Ukrajine.

Nakon polusatnog prekida opasnost je prošla, a igrači su se vratili na teren. Poslije kratkog zagrijavanja odigrali su ostatak prvog poluvremena, a nakon petominutnog odmora uslijedio je drugi dio i novi prekid. Rezultat je prije drugog prekida bio 1-1. Ni drugi nastavak utakmice nije mogao proći bez problema, 12 minuta prije kraja, pri vodstvu 2-1 za goste, opet su se oglasile sirene. Konačno, iza 18 sati utakmica se napokon završila pobjedom Metalista.

Tu je utakmicu trebao prenositi ukrajinski kanal Setanta Sports, koji je na YouTubeu prenosio utakmice u utorak, ali domaći klub Ruh nije dozvolio snimateljima na stadion, već je signal pustio putem klupske televizije na drugoj platformi. Nakon prekida, ni tamo nije bilo prijenosa, već je stajala poruka o smetnjama pri prijmu signala.

Ukrajinski nogometni savez i klubovi željeli su, usprkos ratu koji je ušao u sedmi mjesec, odigrati prvenstvo i pripremili su protokol kako postupati u slučaju uzbune, no pitanje je koliko će potrajati.

Sve utakmice zbog sigurnosti igraju se bez gledatelja, a svaki stadion na kojem se igra mora imati osigurano sklonište udaljeno najmanje 500 metara ako se za vrijeme utakmice oglase sirene, što je bio slučaj u Lavovu baš na ukrajinski Dan neovisnosti.