Obavijesti

Sport

Komentari 10

Prekipjelo im je: Na sjednici su osnovali novi klub NK Varteks!

Prekipjelo im je: Na sjednici su osnovali novi klub NK Varteks!
1

Oko 60 navijača, većinom White Stonesa u nedjelju je osnovalo novi klub. Istaknuli da je glavni razlog tome nezadovoljstvo stanjem u klubu u posljednjih 10-ak godina

VIDEO

Na nedjeljnoj skupštini 60-ak navijača, većinom pripadnika White Stonesa osnovalo je nogometni klub Varteks. Osnivači su istaknuli da je glavni razlog nezadovoljstvo stanjem u klubu u posljednjih 10-ak godina, nepravilnosti, neorganiziranost, neregularnost i kriminalne radnje. Navijačima je prekipjelo i u nedjelju su održali osnivačku skupštinu NK Varteks.

Izglasali su statut i prezentirali ciljeve kluba. Žele oformiti školu nogometa, zacrtali su i natjecateljske planove te su tako poručili da ovo nije samo nastavak bojkota NK Varaždina već njihovo rješenje. Podršku su im dali brojni ugledni Varaždinci, među prvima Ljubomir Kerekeš koji je u Izvršnom odboru kluba.

Ambiciozni osnivači u ponedjeljak su započeli s procesom registracije, osnivanja kluba, a od jeseni očekuju prve utakmice, vjerojatno u najnižem rangu natjecanja. Član kluba može biti svaka punoljetna osoba, članovi čine skupštinu, a klub će funkcionirati po pitanju jedan član - jedan glas.

Podršku im je dao i Dražen Besek čije pismo sa internetske stranice evarazdin.hr prenosimo u cijelosti.

"Dragi prijatelji, skupštinari, na spomen imena Varteks odmah prorade emocije, mi koji smo odrastali i živjeli uz klub ne možemo samo tako prebrisati našu prošlost. Živimo u teškim vremenima, kada sport nema puno simpatizera i nema onog što je u sportu neophodno, a to su uvjeti da se može razviti talent i zdrav duh u mladom čovjeku.

Nasreću, postoje ipak Varteksovci, a to ste VI, to jest MI, koji sport doživljavaju na jedan zdrav način pa vam osim putem želim prenijeti samo svoju sreću da mogu biti dio grupe ljudi koja se trudi sačuvati vrijednosti društva i zajednice.

Da ne dužim, uz svu moju podršku i prisutnost, bez obzira kako daleko bio, želim vam da skupština NK Varteks protekne u duhu kakvog smo imali u danima PONOSA I SLAVE.

I život svoj i sreću svu, ja ostavit ću Varteksu.

Vaš Dado!"

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...