Sport

Komentari 17

Preko kajaka do oltara: Antun zaprosio Milicu, rekla je 'da'...

Preko kajaka do oltara: Antun zaprosio Milicu, rekla je 'da'...

Antun Novaković iz Slavonskog Broda i Milica Starović iz Novog Sada u vezi su više od dvije godine, a sad su je ovjekovječili zarukama. Zajedno treniraju i uspješno predstavljaju svoje države

Poseban i divan dan. Ja sam ostala bez riječi, mogla sam samo reći "da", napisala je na Instagramu srpska kajakašica Milica Starović (32) uz fotografiju tek održane prosidbe.

Antun Novaković (23) iz Slavonskog Broda s njom će pred oltar. Ljubav prema kajaku spojila je dvoje vrhunskih sportaša u lijepu ljubavnu priču.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako vesla Milica

Naš najbolji kajakaš više od dvije godine u sretnoj je vezi s Novosađankom, reprezentativkom Srbije. Ona je izborila Olimpijske igre u Tokiju u jednosjedu na 500 metara, on još čeka na plasman. Usprkos kilometrima i razlici u godinama, ljubav je procvjetala.

Antun je u juniorskoj konkurenciji bio europski prvak i svjetski viceprvak, a kako u Hrvatskoj nema tako dobre uvjete za trening od 2017. trenira sa srpskom reprezentacijom. Tamo ima jednako kvalitetne veslače, čak i svjetske prvake u njegovoj disciplini pa brže napreduje. Dodatni bonus je što je tamo i Milica.

Milica je bila svjetska viceprvakinja 2015. i brončana 2017., europska prvakinja 2016., a godinu prije uzela je i dvije europske bronce.

- Kad je Antun počeo s nama trenirati i ići na pripreme, počeli smo se družiti i provoditi više vremena zajedno. Nekako malo po malo postajali smo svjesni da si u mnogočemu odgovaramo i rodila se ljubav - prisjeća se Milica.

Od početka prošle godine službeno i žive zajedno u Slavonskom Brodu, no rijetko su kod kuće pa to i nije ključno za opstanak njihove veze.

- Stalno smo negdje na pripremama. U zimskom periodu idemo na visinske pripreme, a od drugog mjeseca imamo proljetne veslačke pripreme koje traju dva mjeseca u kontinuitetu uglavnom u Turskoj, tako da smo tamo cijelo vrijeme. Nakon povratka nam počinje sezona, pa smo svugdje po malo, po nekoliko tjedana, zato smo nažalost najmanje kod kuće zajedno. Ali trudimo se da sve pripreme odrađujemo na istom mjestu kako bismo bili što više zajedno - objašnjava Milica i dodaje kako im godine nikada nisu bile problem. 

Imali su se vremena upoznati, vode isti život i vole iste stvari pa gotovo da nema razlike. Godine im, slažu se, nisu najmanji, nego nikakav problem. Najveći problem je gledati ovog drugog kako se natječe. 

- Puno mi je teže gledati Antuna nego sama veslati utrku i mučiti se. Pomogla bih mu na bilo koji način, a naravno da ne mogu, pa samo cupkam i odskačem od zemlje od stresa - smije se Milica. 

Iako ju je dosad pratio peh četvrtog mjesta, na zadnjem Svjetskom prvenstvu njime je bila i više nego zadovoljna. Naime, toliko je bilo dovoljno da se plasira na Olimpijske igre. A do Olimpijskih igara možda padne i svadba...

- Od europskog zlata u Moskvi 2016. do europskog 2019. svaki put sam bila četvrta u jednosjedu na 500 metara. Uvijek za dlaku izmakne ta medalja, jednom za dvije stotinke, a lani za stotinku što je doslovno za oko nevidljiva razlika, ali suci su tako odlučili - sjeća se Milica.

Najčitaniji članci