Obavijesti

Sport

Komentari 89

Prelijepa hrvatska odbojkašica koju obožavaju svi u Cannesu...

Prelijepa hrvatska odbojkašica koju obožavaju svi u Cannesu...
2

HRVATSKO ČUDO Vedrana Jakšetić ima tek 20 godina i igra za francuski Cannes. U svijetu ženske odbojke taj klub ekvivalent je Realu iz Madrida u nogometu, a naša sportašica blista na terenu, ali i izvan njega...

VIDEO

Da su Luka Modrić i Mateo Kovačić velike zvijezde hrvatskog i europskog nogometa jasno je svim ljubiteljima sporta, čak ni ne morate pratiti nogomet da bi to znali.

Dovoljno je to što igraju u službeno najuspješnijem klubu za 20. stoljeće, madridskom Realu. To im otvara sva vrata popularnosti.

No, jeste li znali da Hrvatska ima mladu, lijepu i uspješnu članicu odbojkaškog 'Real Madrida'? Njeno ime je Vedrana Jakšetić i dolazi iz Osijeka. 

Dvadesetogodišnja talentirana tehničarka brani boje francuskog Cannesa koji je u ženskoj odbojci ekvivalent baš aktualnim prvacima Europe u nogometu.

- Istina, Cannes je doista veliki klub. Za odlazak u Francusku sam se odlučila zbog kvalitete lige, dobre ponude kluba i zbog mog individualnog napretka s vrhunskim trenerom - otkriva nam za početak Vedrana.

 

💙💛~•Yes We Cannes •~💛💙

A photo posted by Vedrana Jakšetić (@vedranajaksetic) on

RC Cannes je odbojkaški 'Real Madrid'

RC Cannes konstantno sudjeluje u završnici Lige Prvakinja, a klub je osvajao francusko prvenstvo čak 20 puta! Od 1998. do 2015. osvojile su sve titule dok posljednji europski naslov datira iz 2003. godine.

Vedrana je iz OK Poreč prešla u Cannes što bi u nogometnom svijetu bilo kao da neki mladi prvotimac Rijeke potpiše za Real Madrid!

Kao i u većini ostalih sportova u Hrvatskoj i odbojka pati zbog slabe financijske podrške.

- Najveći problem hrvatske odbojke je financijska situacija. Jednostavno, ljudi u Hrvatskoj ne ulažu u taj sport, više su posvećeni rukometu i nogometu jer su ti sportovi dakako i više medijski popraćeni nego odbojka. Odbojka je aktualna dok je u tijeku nekakvo bitno natjecanje. U Hrvatskoj dosta klubova dobro radi i ima odlične trenere, samo im nedostaje financijska potpora - smatra Vedrana.

U sportu od malih nogu

U sportu je otkako zna za sebe. Naravno, veliku podršku predstavljaju joj roditelji koji su također sportaši.

- Tata je nogometni trener, a mama odbojkaška trenerica. Počela sam trenirati odbojku u trećem razredu osnovne škole, iako sam i prije puno vremena provodila u dvorani dok se mama još profesionalno bavila odbojkom, tako da mogu reći da sam od malih nogu vezana uz loptu. Uz obitelj, imam mali krug prijatelja koji su bili uz mene od početka pa sve do sada - govori nam igračica Cannesa, ali i hrvatska reprezentativka.

Čudno bi bilo da ovako dobra igračica ne brani boje svoje Hrvatske.

- U reprezentaciji Hrvatske sam od mlađih kategorija, a prvi put za seniorsku reprezentaciju sam nastupila s 18 godina na Europskim igrama u Bakuu.

 

...🏐

A photo posted by Vedrana Jakšetić (@vedranajaksetic) on

Hrvatska ženska odbojka ne treba strahovati za budućnost, tvrdi Vedrana:

- Ambicije reprezentacije su kao i u svakoj reprezentaciji - pokazati se u što boljem svjetlu na europskoj i svjetskoj sceni. Imamo puno svjetski poznatih imena, a neke od njih su: Poljak, Fabris, Jerkov, Ušić Jogunica, Grbac i Miloš koje igraju u vrlo poznatim klubovima i u elitnim natjecanjima odbojke.

Francuzi se dive njenoj ljepoti

Osim odbojkaškim kvalitetama, pozornost plijeni svojom pojavom. Bez ikakve dileme, Vedrana je jedna od najljepših hrvatskih sportašica, a svjesni su toga i Francuzi koji kao 'ludi' kupuju klupski kalendar.

- Normalno, veliki dio muške publike je oduševljen kalendarom - kazala je Vedrana pa otkrila koji je najbolji kompliment kojeg je dobila. I pazite, to nije bilo od muške strane.

- 'Vedrana, pa što su oni napravili od tebe u Francuskoj?' - zapitala se njena najbolja prijateljica koja ju baš nikad ne zove - Vedrana. Stoga, možete zamisliti koliko joj se svidio kalendar. 

Sportski uzori su joj Irina Kirilova i Nikola Grbić zbog toga što su igrali istu poziciju kao ona te jer su obilovali kreativnom igrom i sjajnim razigravanjima, a otkrila nam je i to da joj je hrvatski nogometni reprezentivac Vedran Ćorluka najljepši hrvatski sportaš.

Unatoč svemu ostaje čvrsto nogama na zemlji.

- Trenutno mislim da sam u svim dijelovima igre podjednaka i da još puno trebam raditi da bih dostigla neki visoki nivo. Moja pozicija tehničarke je stvarno posebna i kroz nju prolaze svi elementi odbojke, te tako svakim danom usavršavam važne detalje. Odbojka se svodi na sitne finese koje trebaš dovesti do savršenstva - zaključuje za kraj uspješna i lijepa Slavonka.

 

Poceli smo 🙆🏼👻

A photo posted by Vedrana Jakšetić (@vedranajaksetic) on

 

...🏐🚀💟 #challengecup

A photo posted by Vedrana Jakšetić (@vedranajaksetic) on

 

#tb 💃🏻💄🎀

A photo posted by Vedrana Jakšetić (@vedranajaksetic) on

 

😚💋💞 J'adore!

A photo posted by Vedrana Jakšetić (@vedranajaksetic) on

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 89
VIDEO

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...
JOKIĆEVA ŽIVOTNA PRIČA

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...

Nikola je bio užasan. Mislim, stvarno užasan. Ne možete zamisliti koliko je bio loš, prisjetio se Nikolin brat utakmice u kojoj ga je skautirala Barcelona. Tamo nije otišao, ali zato je danas na vrhu košarke

U prometnoj nesreći poginuo je hrvatski stolnotenisač (28)
TRAGEDIJA

U prometnoj nesreći poginuo je hrvatski stolnotenisač (28)

Prerani odlazak našeg dragog Luke šokirao nas je sve toliko da još uvijek ne možemo vjerovati da se to dogodilo, napisali su iz kluba poginulog
VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti
KAD IDE, IDE

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti

Bayern Leverkusen je i u 49. utakmicu u nizu ostao neporažen i tako postavio rekord. Gubili su od Rome 2-0, ali opet su se izvukli u sudačkoj nadoknadi. U finalu Europske lige igrat će protiv Atalante