Obavijesti

Sport

Komentari 22

Preminuo je bivši igrač Uniteda. Vjenčao se sa srednjoškolskom ljubavi mjesec dana prije smrti

Preminuo je bivši igrač Uniteda. Vjenčao se sa srednjoškolskom ljubavi mjesec dana prije smrti

Bobbyju Poweru je prije pola godine dijagnosticiran rak gušterače. Nažalost, nije mu bilo spasa. 'Oče, počivaj u miru. Više ne moraš patiti. Voljet ću te zauvijek i zahvalna sam na svemu što si učinio za mene', oprostila se od njega njegova kći Kaitlyn

VIDEO

Bivši igrač Manchester Uniteda Bobby Power preminuo je u 40. godini nakon teške bolesti. Bio je nogometaš, motivacijski govornik i fitness 'zvijer'. Živio je punim plućima i izgledao kao od brda odvaljen.

Obožavao je teretanu, plivao je i trčao, a ništa draže mu nije bilo od odlaska na svježi planinski zrak. Bila mu je to svakodnevica bez koje nije mogao, a svijet mu se okrenuo naglavačke nakon što se prije pola godine vratio s jednog planinarenja.

Osjećao se iscrpljeno i umorno. Danima nije mogao ustati iz kreveta, mišići su mu počeli atrofirati, a uskoro je doznao dijagnozu. Otkrili su mu rak gušterače. Pokušao je pobijediti bolest, ali nažalost, slomila ga je u svega nekoliko mjeseci. Nije mu bilo spasa.

Power je tijekom 90- ih bio velika nada Manchester Uniteda, ali njegova karijera nije zaživjela. Ostao je u sportu i okrenuo se nekom drugom putu Živio je u idili sve dok prije šest mjeseci nije doznao dijagnozu. Simptomi su se pojavili nakon što se vratio s planinarenja.

- Kako da uopće počnem? Trudit ću se ispričati vam što je kraće moguće. Prije sedam tjedana legao sam u krevet, normalno, a ujutro se probudio malo neraspoložen. Nisam bio gladan, a kad sam pokušao jesti, bila mi je muka. To je potrajalo tri dana, a koža i oči su mi požutjeli - napisao je Power prije pola godine na društvenim mrežama.

Svijet mu se srušio nakon što je doznao o čemu je riječ.

- Petog dana odlučio sam otići u bolnicu, onesvijestio sam se dvaput dok sam čekao, stabilizirali su me i zaspao sam iscrpljen. Drugi dan napravili su mi magnetsku rezonanciju, trećeg dana došao je doktor i rekao mi da imam rak gušterače. Do tog trenutka već sam izgubio 14 kilograma.

Iza sebe ostavio je kćeri Loren, Kaitlyn i Heidi te suprugu Jemmu Power-Bliss. Vjenčali su se na Valentinovo, samo mjesec dana uoči njegove smrti.

- Oče, počivaj u miru. Više ne moraš patiti. Voljet ću te zauvijek i zahvalna sam na svemu što si učinio za mene. Ti si najbolji otac na svijetu - oprostila se od njega kći Kaitlyn.

Do posljednjeg daha borio se da ostane na ovom svijetu i pazi na svoje princeze. Nažalost, bolest je bila nemilosrdna, pomoći nije bilo, a iz tjedna u tjedan drastično je gubio na kilaži. U svega šest mjeseci ugasila je jedan život.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"