Obavijesti

Sport

Komentari 67

Umro legendarni Gerd Müller!

Umro legendarni Gerd Müller!
2

Danas je tužan, crni dan za Bayern i sve njegove fanove. Bez Gerda Mullera, Bayern nikad ne bi bio klub kojeg danas svi volimo. Njegovo ime i sjećanje na njega živjet će zauvijek u nama, napisali su iz kluba

VIDEO

Jedan od najvećih golgetera svih vremena, legenda Bayerna i njemačke reprezentacije, Gerd Müller je preminuo, javljaju tamošnji mediji.

Gerd, ili točnije Gerhard Müller rođen je Nördlingenu 3. studenog 1945., poslije Drugog svjetskog rata, a nogometnu je karijeru započeo u lokalnom klubu TSV 1861 Nördlingen.

Već kao 19-godišnjak stigao je u Bayern München gdje su igrali Franz Beckenbauer i Sepp Maier, no Bayern tada nije bio 'Bayern' kakvog danas poznajemo. Igrao je u "Regionalligi Süd", koja je u to vrijeme bila drugi razred njemačkog nogometa.

Youtube

No, već u prvoj sezoni, Müller i ekipa su se plasirali u Bundesligu, a to je samo bio početak strelovitog uspona nevjerojatne generacije. Muller je s Bayernom osvojio četiri naslova njemačkog prvaka (68./69., 71./72., 72/73., 73./74.), jednako toliko njemačkih kupova (65./66., 66./67., 68./69., 70./71.) i tri uzastopna Kupa prvaka (1974. - 1976.). 

Müller: Čajkovski me stvorio, nazvao me 'malim debelim'
Müller: Čajkovski me stvorio, nazvao me 'malim debelim'

Bio je čak sedam puta najbolji strijelac Bundeslige, a njegov rekord od 40 golova u sezoni (71./72.) srušio je tek ove godine Robert Lewandowski. U 580 nastupa za Bayern zabio je 523 gola i asistirao za još 104!

- Danas je tužan, crni dan za Bayern i sve njegove fanove. Bez Gerda Müllera, Bayern nikad ne bi bio klub kojeg danas svi volimo. Njegovo ime i sjećanje na njega živjet će zauvijek u nama - rekao je predsjednik Bayerna Herbert Hainer, a legendarni Oliver Kahn je dodao:

Müller: Čajkovski me stvorio, nazvao me 'malim debelim'
Müller: Čajkovski me stvorio, nazvao me 'malim debelim'

- Vijest o smrti Gerda Müllera duboko nas je potresla. On je jedna od najvećih legendi u povijesti Bayerna, njegovi uspjesi do danas su neponovljeni i uvijek će biti dio velike povijesti Bayerna i njemačkog nogometa. Kao nogometaš i kao čovjek, Gerd Müller napravio je za razvoj ovog kluba više nego bilo tko drugi. Zauvijek ćeš biti u našim srcima.

A ništa lošiji nije bio ni u njemačkom dresu (op. a. Zapadne Njemačke). Nadimak 'njemačkog bombardera' zaradio je u 62 utakmice u kojima je zabio 68 golova te odveo svoju reprezentaciju do naslova europskog (1972.) i svjetskog prvaka (1974.). Njegov rekord po broju golova za Njemačku skinuo je tek Miroslav Klose 2014.

Na individualnoj razini dvaput je proglašavan najboljim njemačkim nogometašem (69.,67.), Zlatnu loptu je osvojio 1970., a najbolji je strijelac bio svakog natjecanja u kojem je sudjelovao.

Legendarni nogometaš se nakon umirovljenja dugo borio s alkoholizmom, a bivši suigrači natjerali su ga na rehabilitaciju nakon čega je dobio posao trenera u Bayernovoj drugoj momčadi.

APF/PIXSELL

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi